Hlavní obsah

Hnutí polonahých žen se rozpadlo. S Le Penovou to byla akce šesti solitérek

Hnutí Femen se snažilo narušit volby.

 

Reklama

Hnutí Femen, které proslulo skandálními akcemi polonahých aktivistek na Ukrajině, v Rusku i na západě Evropy, se už v roce 2015 fakticky rozpadlo.

Článek

Prezidentské volby ve Francii se pokusily narušit příznivkyně hnutí Femen. Šest obnažených žen v místě, kde několik hodin předtím volila kandidátka Národní strany Marine Le Penová, musela zdržet policie.

Ženy se objevily v tradičním „kroji" Femen - tedy do půl těla svlečené - ale tentokrát v maskách Le Penové, Vladimira Putina a Donalda Trumpa.

Hnutí Femen, které proslulo skandálními akcemi polonahých aktivistek na Ukrajině, v Rusku i na západě Evropy, se už v roce 2015 fakticky rozpadlo. Od té doby jsou všechny akce už jen vlastními iniciativami jednotlivých demonstrantek, i když se konají pod značkou Femen. Uvedla to jedna ze zakladatelek hnutí Jana Ždanovová.

„Tým, který jsme dřív měly, už neexistuje," řekla Ždanovová ukrajinskému serveru Apostrof.

Ve Francii, Španělsku a na Ukrajině podle ní zůstalo několik aktivistek, které se čas od času pokoušejí cosi podnikat. Všemu ale chybí „systém a koncepce, jaké existovaly na počátku, kdy jsme každý den, bez volna a prázdnin, pracovaly pro blaho naší myšlenky. To vše skončilo," poznamenala aktivistka.

Reklama

Související témata:

Doporučované