Hlavní obsah

Hokejové šílenství ve Vegas pokračuje. Loňskou sezonu chceme zopakovat, říká na úvod NHL Tomáš Nosek

Nechtěl jsem se handrkovat o pár tisíc, říká Nosek o nové smlouvě ve Vegas.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Do loňského ročníku vstupovali z pozice nováčka v roli outsidera celé NHL. Hráči Vegas Golden Knights ale překvapili experty i celou hokejovou veřejnost. K báječné sezoně pomohl týmu také český útočník Tomáš Nosek, kterého jsme vyzpovídali před začátkem sezony 2018/2019.

Článek

Mají za sebou sezonu z říše snů. Z pozice nováčka NHL posbírali hokejisté Vegas Golden Knights v základní části 109 bodů a s přehledem vyhráli Pacifickou divizi. To hlavní ale přišlo až v play-off. Družina trenéra Gerarda Gallanta to dotáhla až do finále, kde podlehla Washingtonu 1:4 na zápasy. Byl u toho také český útočník Tomáš Nosek. „Smutek z prohry ve finále ve mně byl dlouho, ale nyní už začíná nový ročník, takže už to není tak čerstvé. Bolest ze série s Washingtonem ve mně však bude asi už vždycky,“ říká český útočník.

Tomáš Nosek posbíral v součtu základní části a vyřazovacích bojů v dresu Golden Knights celkem 21 bodů. Spolehlivou práci odváděl především ve čtvrté formaci a také při oslabení. I díky tomu si vysloužil novou smlouvu, která mu zajistila roční příjem přes 960 tisíc dolarů. „K arbitráži se mi moc nechtělo, a tak jsem rád, že jsme se dokázali dohodnout i bez ní. I když jsem si představoval o trochu víc, tak jsem nakonec usoudil, že nemá cenu se handrkovat o pár tisíc. Doufám, že to tak berou i v klubu a že jsme naše vztahy uchovali na dobré úrovni i do dalších let,“ vysvětluje.

Kádr poražených finalistů doznal před sezonou 2018/2019 několika změn. Ve Vegas už fanoušci nenajdou taková jména jako David Perron, James Neal, Tomáš Tatar nebo Luca Sbisa. Do města hazardu naopak zamířili Paul Stastny, Max Pacioretty nebo Nick Holden. „Zapadli do kabiny bez problémů. Rozhodně jsme neoslabili, spíše naopak. Trochu mě mrzí, že odešel střelec James Neal, který byl pro tým hodně platný. Místo něj ale naopak přišel střelec a kapitán Montrealu Pacioretty, takže to je kus za kus. Vedení udělalo přes léto rozhodně výtečnou práci,“ myslí si Nosek.

Zopakovat loňské tažení celou sezonou v podání Vegas rozhodně nebude nic jednoduchého. Rytířům by k alespoň trochu podobným výkonům měla pomoci také obrovská fanouškovská podpora. „Šílenství z loňské sezony stále trvá. Tím, že se nám hned v prvním ročníku tak dařilo, jsme si fanoušky získali asi napořád. Celé město tady funguje jako jedna velká rodina. Stanley Cup chce ale získat každý tým v soutěži a my nejsme výjimka,“ dodává Tomáš Nosek.

Hokejisté Vegas Golden Knights vstoupili do nového ročníku NHL nočním utkáním proti Philadelphii.

Reklama

Související témata:

Doporučované