Hlavní obsah

Honička jako z Bonda. Policie pronásledovala čtyři vodní skútry

Podle svědků bylo pronásledování nejdřív zábavné, poté se ale stejně jako policie začali bát o bezpečí dopravy.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Amatérské video zachytilo honičku námořní jednotky Metropolitní policie se čtyřmi vodními skútry, které po Temži mířily velkou rychlostí do centra Londýna.

Článek

Britský bulvární deník Daily Mail popsal incident, který se odehrál v pátek přibližně o půl sedmé večer, jako „vystřižený z akčního filmu”.

Očití svědci sdíleli svá pozorování honičky na sociálních sítích. Dvě lodě námořní jednotky Metropolitní policie podle nich měly čtyři vodní skútry sledovat od Greenwiche po Canary Wharf, což je vzdálenost přibližně tří kilometrů.

„Je celkem běžné vidět policii hlídkovat na řece, ale málokdy se stává, aby při něčem musela zasahovat,” vysvětluje situaci jeden ze svědků Leigh Jackson, který honičku sledoval ze svého balkonu nedaleko Canary Wharf.

Podle čtyřiatřicetiletého Jacksona trval zákrok policie přibližně čtvrt hodiny. Nejprve viděl skútry pronásledované loďmi námořní jednotky mířit do centra, po uvedeném čase se ale začaly vracet.

Metropolitní policie v sobotu potvrdila, že pronásledování začalo až po ohlášeném pozorování skútrů, které vysokou rychlostí směřovaly do středu Londýna. Podle policejní mluvčí byla jednotka námořní policie „schopna jejich kurz změnit”.

„Následně policie od sledování upustila z bezpečnostních důvodů,” dodala Metropolitní policie v prohlášení.

Reklama

Doporučované