Hlavní obsah

Hradec Králové po novoročním ohňostroji zrušil i vánoční trhy

Foto: Getty Images

Ilustrační fotografie.

Reklama

Radnice stotisícového Hradce Králové po novoročním ohňostroji zrušila kvůli epidemii covidu-19 i chystané prosincové vánoční trhy na historickém Velkém náměstí.

Článek

Již dříve město zrušilo rozsvěcení vánočního stromu s doprovodným programem, které mělo být 29. listopadu. Předvánoční akce ruší i další města v kraji.

S vánočním trhem zatím Hradečtí počítali, ale ve skromnější variantě. „Pořádání hromadných akcí je stále značně omezeno a nepředpokládám, že by se situace do poloviny prosince nějakým zásadním způsobem změnila,“ uvedl primátor Alexandr Hrabálek (ODS). Aby se adventní trhy mohly konat, musel by podle něj stupeň epidemických opatření klesnout z nynějšího stupně čtyři na stupeň jedna, což se nedá předpokládat.

Radnice letos plánovala, že předvánoční dění se soustředí na historickém Velkém náměstí, zatímco dosud se odehrávalo hlavně na Masarykově náměstí. Novinkou mělo být po celou dobu vánočních trhů umělé kluziště, počítalo se i s vláčkem a kolotočem pro děti. Stánky s trhovci a občerstvením měly být na celém prostoru náměstí mezi mariánským sloupem a budovou historické radnice. Každý den měl být kulturní doprovodný program.

Předvánoční akce ruší i jiná města. Například šestnáctitisícový Dvůr Králové nad Labem zrušil slavnostní rozsvícení vánočního stromu spojené s ohňostrojem a celodenním jarmarkem, které mělo být 29. prosince. V Trutnově zrušili adventní trhy plánované na 10. a 12. prosince.

Reklama

Doporučované