Hlavní obsah

Humr na marihuaně. V Maine korýše před vařením klidní konopím

Americká restaurace podává humrům před vařením marihuanu.Video: Jan Marek, Reuters

 

Reklama

Restaurace ve městě Seawall v nejvýchodnějším státě USA Maine je podle CBS News vyhlášená svými humry. Její vedení vyšlo na veřejnost s tím, že korýše před jejich usmrcením klidní marihuanou.

Článek

Majitelka restaurace ve městě Seawall v americkém státě Maine Charlotte Gillová uvedla pro místní deník The Mount Desert Islander, že technika z jejich pohledu humánnějšího zacházení s humry se nazývá „hot box“ a vysvětlila, proč se pro netradiční postup v kuchyni rozhodli.

„Pokud už máme za účelem našeho stravování brát životy, máme zodpovědnost dělat to co nejhumánněji,” vysvětluje Gillová.

„Neuvěřitelný rozdíl je pak cítit i z chuti masa,” dodává majitelka Charlotte's Legendary Lobster Pound. Poprvé prý techniku vyzkoušela na humrovi jménem Roscoe.

Roscoea dali podle Gillové v restauraci do bedny, ve které bylo asi pět centimetrů vody. Do té poté začali otvorem ve dně pouštět marihuanový kouř, až se humr zklidnil. Jako jediného ho pak po experimentu čekal návrat do oceánu.

Marihuana je v Maine legální a majitelka restaurace má k jejímu pěstování a užívání pro zdravotní účely licenci.

Sedativum v podobě marihuany dostávají korýši v Charlotte's Legendary na přání zákazníků. Gillová tvrdí, že hosté po konzumaci takto upravených humrů sami pod vlivem drogy nejsou a mohou si také vybrat, zda chtějí jíst maso z „omámeného“ humra.  Osobně prý ale doufá, že od příštího roku se takto budou připravovat všichni korýši.

Maine patří mezi devět států v USA, kde je užívání marihuany legální.

Humánnější způsob přípravy humrů již ale hledali i v jiných zemích mimo Spojené státy. Ve Švýcarsku například podle televize CBS News klasickou metodu vaření živých humrů zakázali. Odsoudili ji jako „krutou” variantu, při které korýši mohou cítit bolest. Před vařením tak nyní musejí být humři úplně znecitlivěni nebo okamžitě zabiti.

Reklama

Doporučované