Hlavní obsah

Íránští fanoušci řádili před portugalským hotelem. „Nechte mě spát,” prosil je Ronaldo

Foto: twitter.com

Ronaldo prosí íránské fanoušky o klid.

Reklama

Před portugalským hotelem se utábořili íránští fanoušci. Před rozhodujícím zápasem o postup ze skupiny se snažili rozhodit soupeře.

Článek

Íránští fanoušci jsou pro historický úspěch své reprezentace ochotní udělat cokoliv. Od 20.00 rozehraje jejich reprezentace rozhodující zápas s Portugalskem o postup ze skupiny a blízkovýchodní země potřebuje úřadující mistry Evropy porazit. Za jistých málo pravděpodobných okolností by stačila i remíza, ale na to Írán příliš spoléhat nemůže.

Omšelé klišé praví, že fanoušci jsou dvanáctým hráčem týmu. Íránci to ale splnili na maximum. Nejen že budou určitě slyšet na stadionu, ale v noci před výkopem zápasu o všechno se utábořili před hotelem portugalské reprezentace a hlasitými pokřiky nedali svěřencům Fernanda Santose spát.

Na videích kolujících po sociálních sítích jsou vidět a hlavně slyšet i vuvuzely, které se staly jedním ze symbolů mistrovství světa v Jihoafrické republice před osmi lety. Mezinárodní asociace FIFA je na rozdíl od olympijského výboru nebo evropské asociace UEFA nezakázala, a tak zažívají v Rusku návrat na scénu.

Otravný zvuk a neustálé skandování rozhodilo i hlavní hvězdu Portugalců Cristiana Ronalda, který dokonce vyšel na balkon a prosil fanoušky o klid. Íránce ale spíš povzbudil, a skandování tak pokračovalo.

Jak úspěšnou taktiku íránští fanoušci zvolili, uvidíme až při zápase dnes večer. Ronaldo ale už něco podobného zažil před osmifinále Ligy mistrů s Paris St. Germain. Dosud čtyřgólový střelec na mistrovství světa tehdy otevíral hlavou skóre a Real Madrid po vítězství 2:1 postoupil do čtvrtfinále.

Reklama

Doporučované