Hlavní obsah

Italská policie rozbila nigerijský drogový gang. Základnu měl v uprchlické ubytovně

Italská policie zadržela členy nigerijského gangu.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Italský ministr vnitra Salvini vyzval k uzavření celého ubytovacího komplexu pro uprchlíky. Ve větších centrech jsou podle něj méně vidět zločinci.

Článek

Sicilská policie zadržela devatenáct lidí, kteří jsou podezřelí z obchodování s drogami. Údajní členové nigerijského drogového gangu měli základnu v ubytovacím komplexu pro migranty. Katanijská policie oznámila, že drogový gang měl obchodovat s kokainem, marihuanou a dalšími drogami. Šlo přitom o organizovaný zločin, píše agentura AP.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini na zprávu reagoval vyzváním k uzavření celého prostoru pro migranty, ke kterému by mělo dojít do konce letošního roku. „Čím větší migrační centrum, tím je pro zločince jednodušší se do něj infiltrovat,“ řekl v rozhovoru pro rádiovou stanici RTL Salvini.

Z dřívějšího vyšetřování italské policie navíc vyplývá, že nigerijští zločinci mají na svědomí i obchod s bílým masem. Do prostituce měli nutit mladé nigerijské uprchlice, které se do Itálie dostaly z Libye s pomocí pašeráků.

Průzkum z roku 2016 uvádí, že se od roku 2013 počet uprchlic, které mohou být vystaveny sexuálnímu násilí a které se dostaly do Itálie přes Středozemní moře, zvýšil o 600 procent, píše televize CNN. Nigerijské dívky i chlapci jsou pašeráky, kteří jim slibují legální práci, přinuceni podstoupit posvátný rituál, který je zavazuje k loajalitě a spolupráci. Je jim také vyhrožováno smrtí celé jejich rodiny. Uprchlíci musí převaděčům splatit svůj dluh, podle CNN jsou ale v mnoha případech po splacení dluhu opětovně prodáni.

Reklama

Doporučované