Hlavní obsah

Jak by vypadala invaze čínské armády? Tchajwanští vojáci simulovali fiktivní útok

Tchajwanští vojáci si vyzkoušeli simulaci útoku čínské armády.Video: AP

 

Reklama

Tchajwanská armáda provedla simulaci invaze čínských vojsk na letecké základně v Tchaj-čungu. Každoroční cvičení se neobešlo bez raket, tanků nebo seskoků z vrtulníku.

Článek

Tchajwanští vojáci si na vlastní kůži vyzkoušeli fiktivní napadení čínských vojsk. Simulace proběhla na letecké základně v Tchaj-čungu v centrální části ostrova.

Manévry jsou součástí každoročního největšího vojenského cvičení Han Kuang. To odstartovalo v pondělí brzy ráno bojovou střelbou a potrvá do pátku. Hlavní úlohou je nacvičení společných vojenských operací na vodě i na souši.

Záběry z ruského cvičení: Raketová chlouba doletěla do vzdálenosti pouhých 35 kilometrů.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

Podle agentury AP Peking vyvíjí tlak na prezidentku Cchaj Jing-wen tím, že dále oslabuje již tak slabé diplomatické vztahy a několikrát poslal k ostrovu letadlové lodě.

Vládnoucí Demokratická pokroková strana prezidentky Cchaj Jing-wen usiluje o stabilní vztahy s Čínou, ale nehodlá pokračovat jako její prezidentský předchůdce Ma Jing-ťiou v podpoře politiky jednotné Číny.

Reklama

Doporučované