Hlavní obsah

Jak nezkazit vídeňský řízek? S šéfkuchařem Paulusem v kuchyni pětihvězdičkového hotelu i na chalupě

Moje místa: Roman Paulus v kuchyních, kde začínal. I v pětihvězdičkovém hotelu a na chalupě na Berounce.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Michelinský šéfkuchař Roman Paulus pozval kamery Seznamu do VIP zákulisí, kam se lidé běžně nepodívají. Vydáme se s ním nejen na Berounku, ale i do hotelu v Dürsteinu, kde začínal.

Článek

Majitelé pětihvězdičkového zámeckého hotelu v Dürsteinu dodnes vzpomínají na Romana Pauluse jako na svého nejúspěšnějšího učně. Není divu: pro svého současného zaměstnavatele, pražský hotel Alcron, šestkrát vybojoval michelinskou hvězdu.

To ale neznamená, že nezažil krušné chvíle. „Tady jsem jednou na rudlu vezl velký náklad chřestu, škobrtnul jsem a celý mi to spadlo. Přesně na ty špičky, to je to nejhodnotnější z toho chřestu. Támhle stála šéfová ve dveřích a koukala se na mě,“ vzpomíná v průjezdu hotelu v Dürsteinu a na jeden z velkých trapasů. „Turisti mi pomáhali chřest sbírat a dávat zpátky do krabičky, no strašný peklo jsem prožil,“ směje se s odstupem desítek let.

Jak se vůbec do Rakouska dostal a jak se tu cítil? Proč chtěl vařit v zahraničí a na co z té doby vzpomíná? Jaký zvyk si přivezl do Prahy? A proč toužil vařit právě v Alcronu? Dozvíte se v pořadu Moje místa, který najdete v úvodním videu. Roman Paulus vás v něm i naučí, jak připravit pravý vídeňský řízek, včetně finty, jak ho dokonale osmažit a co opravdu nedělat, pokud ho chcete mít křupavý.

Pořad Moje místa s Romanem Paulusem v premiéře vysílá Televize Seznam ve středu 11. září od 21 hodin. Následovat budou Intimní zpovědi – hloubkový rozhovor, který je sondou do života známých Čechů a Slováků.

Pustit si jej můžete níže:

Intimní zpovědi: Všichni sledovali, jak to snáším. Moje zodpovědnost byla nehroutit se. Roman Paulus (nejen) o ztrátě michelinské hvězdy.Video: Seznam Zprávy

Roman Paulus se v pořadu podělí i o oblíbené místo své rodiny – chalupu na Berounce, kam jezdil od dětství. Vaří tu, když má volno? Jaké bylinky pěstuje a jak uchovává bazalku na zimu, aby vydržela do těstovin a rizota? A je zručný kuchař i zručným kutilem? Které práce nechá raději na své ženě Petře? Kterou část Berounky doporučuje sjet i nevodákům? A co překvapivého na něj prozradil jeho šéf, ředitel Alcronu Michal Chour?

Odpovědi v pořadech Moje místa a Intimní zpovědi, jimiž provází moderátorka Blanka Kubíková.

Starší vydání pořadu Moje místa najdete na portálu www.televizeseznam.cz.

Reklama

Doporučované