Hlavní obsah

Jak poznat dobrého učitele: Je to jednoduché, zeptejte se dětí, doporučuje Roman

Dvě minuty z Výzvy s Martinem Romanem: Jak poznat dobrého učitele.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedním z klíčových faktorů pro kvalitní školství je hodnocení práce učitelů a rozpoznání toho, v čem jsou dobří a špatní. Podle šéfa správní rady soukromých škol PORG a exředitele ČEZu Martina Romana existují tři základní možnosti. Nejefektivnější je ta nejjednodušší.

Článek

„Už od čtvrté třídy jsou děti schopné dát relevantní informaci. Na PORGu děti učitele hodnotí každý rok. Právě pro učitele je to nejdůležitější, protože dostanou zpětnou vazbu,“ popisuje Roman v rozhovoru pro pořad Výzva.

Celý pořad Výzva s Martinem Romanem o elitních školách a reformě českého školství:

Výzva: Seškrtat osnovy i učebnice a nehlásit se při hodinách. Exšéf ČEZu Roman vysvětluje, jak nastartovat české školství.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

Hodnocení učitelů podle Romana děti berou mimořádně vážně: „To je hodina, kde je extrémní kázeň, je slyšet spadnout špendlík. Děti si váží té zodpovědnosti a nikdy se nám na PORGu nestalo, že by to paušalizovaly a daly někomu samé pětky.“

Bývalý ředitel a šéf dozorčí rady společnosti ČEZ začal po odchodu z energetiky studovat na britských univerzitách, mimo jiné pedagogiku na University College v Londýně, a investoval peníze do školství. Do PORGu to už bylo 100 milionů korun. A jeho ambicí je změna českého školství.

Jak drahé je školné na PORGu a kolik tam berou učitelé? Jak by se mělo změnit české veřejné školství, aby bylo efektivnější? A proč je objem učiva na českých školách nesmyslně velký?

Podívejte se na celý pořad Výzva s Martinem Romanem.

Reklama

Doporučované