Hlavní obsah

Jak se drží kasa v miliardovém holdingu? Odpovídá jedna z nejvlivnějších podnikatelek Česka

První díl pořadu Ženský byznys s Martinou Vítkovou z NWT. O začátcích podnikání i o tom, jak udržovat krok s inovacemi v byznyse.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pozvání do Ženského byznysu přijala Martina Vítková, spolumajitelka zlínského holdingu NWT. A podle žebříčku Forbesu aktuálně 18. nejvlivnější žena v zemi.

Článek

S manželem Davidem jsou spolu od 16. Dnes mají tři dcery a holding s ročním obratem 1 miliarda korun. Začínali v 90. letech s počítači, trabantem combi je původně převáželi na trase Praha-Zlín. Pak přišla spolupráce s Microsoftem a IT je živí dodnes. Vedle toho je jedním z pilířů holdingu stavebnictví, projekty na klíč a v neposlední řadě pěstování rajčat pro české obchodní řetězce a stavění produkčních skleníků po celé zemi.

Manžel je podle Martiny Vítkové vizionář a ona drží kasu. Jak se to dělá při obratu 1 miliarda? „Těžko, ale snažím se,” směje se spolumajitelka NWT a dodává: „Já mám v sobě prostě pořád zafixované, že patnáctého musí být na výplaty, tak přiznám, že dodnes jsem škrt na peníze.”

Druhý díl pořadu Ženský byznys s Martinou Vítkovou z NWT. Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Pořad Byznys

Magazín o byznysu a s byznysmeny vysíláme každý všední den ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15). Najdete ho také na webu Televize Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované