Hlavní obsah

Jaké to je pracovat jako modelka v Afghánistánu? Velmi nebezpečné, podobně riskantní jako sloužit v armádě

Modelkám je v Afghánistánu povoleno pracovat, ale pouze za velmi přísných podmínek. Musí mít na hlavě šátky, nesmí nosit západní šaty. Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Afghánistánu je výkon řady povolání velmi nebezpečný. Kromě služby v armádě nebo v policii se mezi nebezpečné řadí ale také práce modelky. Čelí totiž vyhrožování i pokusům o fyzickou likvidaci.

Článek

V Afghánistánu patří řada profesí mezi ty nejnebezpečnější na světě - služba v armádě nebo v policii, novinářská profese, ale bohužel mezi taková zaměstnání patří i práce modelek. Nabízíme vám příběhy dvou z nich.

„Vyhrožovali mi tu pořád, ale nebrala jsem to příliš vážně. Nakonec k tomu opravdu došlo. Chtěli mě umlčet. Můžete to vidět na sociálních sítích, protože to bylo opravdu hrozné. Musela jsem se odjet léčit do Pákistánu. Chtěla jsem pak se svou prací skončit, ale díky podpoře mých přátel a krajanů jsem se rozhodla pokračovat.

Modelkám je v Afghánistánu povoleno pracovat, ale pouze za velmi přísných podmínek. Musí mít na hlavě šátky, nesmí nosit západní šaty. Není zde možné vydávat módní časopisy nebo vysílat televizní pořady o módě. Modelky se mohou ukazovat jen během zvláštních akcí a předvádět pouze tradiční afghánský oděv. Ale i to se řadě lidem nelíbí.

Reklama

Související témata:

Doporučované