Hlavní obsah

Jako na horské dráze: Otestovali jsme nejdelší tobogan ve střední Evropě

Tobogan High Five v Pasohlávkách na Brněnsku je dlouhý 242 metrů, jízda trvá asi tři čtvrtě minuty.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel

 

Reklama

V Pasohlávkách na jižní Moravě za týden otevřou nejdelší tobogan ve střední Evropě. Měří 242 metrů.

Článek

Stačí vyjít po točitých schodech s výhledem na pálavské kopce a tělem projede pořádná dávka respektu. Pak už není čas na přemýšlení. Sešup dolů, nahoru, dolů - a tak pořád dokola. Reportéři Seznam Zpráv otestovali nejdelší tobogan ve střední Evropě.

Skluzavka dlouhá 242 metrů se stala novou dominantou Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. „Nese název High Five, protože se na něm nachází pět stoupání, která umožňuje vodní tlak,“ popsal tobogan Petr Pavlacký, ředitel Aqualandu Moravia. Jízda na atrakci trvá asi tři čtvrtě minuty. Zájemci mohou jet jednotlivě nebo ve dvojicích na speciálních raftech.

Plocha akvaparku se nyní zdvojnásobila.Video: Tomáš Mitvalský, Jan Kozel

Na konci každého spádu je záchranné schodiště. To umožňuje návštěvníkům bezpečný odchod v případě toho, že by nevyjeli na vrchol stoupání toboganu.

Tobogan se návštěvníkům poprvé otevře ve středu 8. července. Patří do nového letního areálu, kde návštěvníci najdou také vodní svět a klidnou řeku. Díky novinkám za 400 milionů korun se plocha venkovní části akvaparku zdvojnásobila na 12 hektarů.

Tobogan, který má podobné „sourozence“ na Kanárských ostrovech nebo v americkém Texasu, má za sebou testovací jízdy. „Nová venkovní část je zkolaudovaná a čeká na zahájení provozu. Testovací jízdy vedla kanadská firma Whitewater, jež nám tobogan na zakázku vyrobila,“ sdělil Petr Pavlacký. Nejdříve tobogan testovali pomocí pytlů s pískem, a poté jej vyzkoušeli první odvážlivci.

Reklama

Související témata:

Doporučované