Hlavní obsah

Janoušek se může ještě do vězení vrátit. Soud mu odmítl zbytek trestu prominout

Foto: Profimedia

Romanu Janouškovi soud zbytek jeho trestu neprominul.

Reklama

Roman Janoušek je podle znalců dlouhodobě nemocný. Soud ale řekl, že stále existuje možnost, že se ještě do vězení vrátí.

Článek

Brněnský soud sice před několika dny řekl, že se pražský lobbista Roman Janoušek po další dva roky nemusí vrátit do vězení kvůli autonehodě, při níž vážně zranil ženu, definitivně mu však pražský městský soud zbytek jeho 4,5letého trestu za dopravní nehodu neprominul.

A to přesto, že měl k dispozici zprávy znalců a lékařů, že Janoušek je dlouhodobě nemocný. Také jeho advokát Lukáš Trojan uvedl, že jeden z kdysi nejvlivnějších mužů Prahy trpí nevyléčitelnou chorobou, která ho může ohrozit na životě.

Jenže městský soud ve svém zdůvodnění podle mluvčí Markéty Puci uvedl, že Janouškův zdravotní stav nelze dostatečně předvídat. Podle soudu tak stále v současné době existuje možnost, že by se mohl do vězení ještě vrátit.

Janouškův zdravotní stav zkoumali znalci již opakovaně. Tvrdí, že dlouhodobé problémy souvisí s jeho zraněním na lodi v Chorvatsku. Od té doby podstoupil několik operací hlavy v pražské Ústřední vojenské nemocnici.

Lobbistův zdravotní stav opakovaně zkoumali jak čeští experti, tak lékaři ve Švýcarsku.

Ve vězení strávil Janoušek zhruba rok a čtvrt ze 4,5letého trestu. Od té doby se léčí doma. Podle usnesení, které Seznam loni získal, dokonce Krajský soud v Brně uvedl, že je Janoušek od března 2016 invalida.

Reklama

Doporučované