Hlavní obsah

Japonsko brázdí rychlovlak ve stylu Hello Kitty, je v něm obchod i fotokoutek

Nový rychlovlak Šinkansen zdobí motivy kreslené kočky Hello Kitty.Video: Youtube.com

 

Reklama

Dopravce chce zařazením výstředního vlaku podpořit zájem turistů o západní Japonsko. Součástí soupravy bude vagon s lokálními produkty i fotokoutek s Hello Kitty v uniformě průvodčí.

Článek

Západojaponská železniční společnost se rozhodla spojit dva symboly Japonska a v sobotu poprvé vypraví vysokorychlostní vlak Šinkansen zdobený motivem kreslené kočky Hello Kitty. Vlak bude tři měsíce jezdit mezi městy Ósaka a Fukuoka a dopravce si od jeho provozu slibuje zvýšení posílení turismu v regionu.

Motiv Hello Kitty se bude vyskytovat na oknech, sedadlech i zemi. Při příjezdu do stanice se ve vlaku rozezní originální melodie. Ve snaze přilákat turisty bude firma v prvním vagonu provozovat obchod s výrobky a potravinami ze západního Japonska. Další vagon bude obsahovat fotokoutek s postavičkou Hello Kitty v uniformě průvodčí.

Zájemci o jízdu v neobvyklém vlaku mohou najít jízdní řád na speciální webové stránce. Na palubě se pak budou moci prokázat běžnou jízdenkou zakoupenou s předstihem nebo i v den jízdy.

Na nádraží Hakata ve městě Fukuoka bude fungovat kavárna ve stylu Hello Kitty a obchod se suvenýry spojenými s růžovým rychlovlakem.

Postavičku Hello Kitty vytvořila v roce 1974 pro firmu Sanrio japonská designérka Juko Šimizu, později se motiv rozšířil po celém světě. Hodnota značky se odhaduje na miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Doporučované