Hlavní obsah

Jarolím na odchodu? O kouče české reprezentace usiluje egyptský tým

Foto: FAČR/Vlastimil Vacek

Trenér Karel Jarolím během zápasu s Austrálií.

Reklama

Vymění Karel Jarolím českou reprezentaci za egyptský klub Al Ahlí?

Článek

Historicky nejúspěšnější egyptský tým Al Ahlí si vyhlédl příštího trenéra v České republice. Klub z hlavního města severoafrické země podle egyptského tisku usiluje o kouče národního týmu Karla Jarolíma a na seznamu měl také trenéra mistrovské Viktorie Plzeň Pavla Vrbu nebo Jozefa Chovance.

Podle egyptského novináře Redy Ghanema je klub Al Ahlí připraven zaplatit novému trenérovi čásktu okolo 2 milionů eur ročně (52 milionů korun).

Pokud by Jarolím opustil reprezentaci a zamířil do Egypta, tak by si výrazně polepšil. Podle informací Seznamu pobírá současný kouč reprezentace 641 tisíc korun měsíčně.

„Nebudeme se vyjadřovat ke spekulacím. Český tým se pod vedením Karla Jarolíma na soustředění v Rakousku plně koncentruje a připravuje na středeční zápas s Nigérií a Ligu národů, která startuje již na podzim,” uvedl tiskový mluvčí národního týmu Pavel Pillár ohledně budoucnosti současného trenéra reprezentace.

Dnešní trénink reprezentace na soustředění v Rakousku probíhal za zavřenými dveřmi a samotný trenér Jarolím se ke spekulacím nevyjádřil. Českou reprezentaci čeká po páteční, historicky nejvyšší porážce 0:4 s Austrálií ve středu ještě zápas s Nigérií.

„Jarolím mi řekl, že v arabském světě má spoustu kontaktů, ale žádná jednání, natož dohody v tomto směru neprobíhají,” řekl Seznamu předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Ohlasy reprezentantů po porážce 0:4 s Austrálií

Video: David Janeczek

Egyptský velkoklub hledá trenéra od poloviny května, kdy u týmu skončil bývalý egyptský reprezentant a účastník olympijských her 1980 v Moskvě Hossam El-Badry. Tým prozatímně vede další bývalý hráč Al Ahlí Ahmed Ayoub.

Klub Al Ahlí patří mezi nejbohatší africké týmy. Al Ahlí od sezony 2004/05 získal už třináct domácích titulů. Celkově se jednomu z nejúspěšnějších afrických týmů povedlo vyhrát domácí soutěž už čtyřicetkrát.

Reklama

Doporučované