Hlavní obsah

Jde o hubu, velká část společnosti dneska nemyslí, říká fotograf Saudek

Fotograf Jan Saudek byl hostem Osmičky. Rozhovor o ženách, pití alkoholu i focení. Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Lidé zhrubli a jsou masírováni médii. Děti se dívají na hry a filmy, kde se střílí pistolí. Facebook považuji za naprostou ztrátu času a odhalování soukromí. Já to nezastavím, takový svět je a já se s tím musím smířit. Jediné, co mohu dělat, že to nepoužívám, říká fotograf, malíř a umělec Jan Saudek v Osmičce.

Článek

„Vstávám časně a snažím se pracovat. Ať je to cokoliv. Vedu obrovskou korespondenci, je to droga. Člověk se procvičí, pak něco zhltnu. Večer po páté hodině si cvaknu, co by ne. Děti mě ale nikdy neviděly opilého,“ říká o pití alkoholu.

„Bez ženských bych si nedokázal představit život, jsou krásné a každý z nás jim vděčíme za svoji existenci,“ odpovídá na otázku, zda by se raději vzdal žen, či alkoholu.

Mám tříletou dceru, která má šedesátiletou sestru. Očekává se ode mě další dítě, říká Saudek:

Fotograf Jan Saudek v další části rozhovoru s Renatou Kalenskou. Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

„Jsme zvířátka a orientujeme se vůní. Ženy jsou nesrovnatelně lepší než muži. Mám k feminismu úctu. Sufražetky měly heslo: Jsme ženy, máme klín. Mají pravdu. Každý z toho šílí a kdo si odplivuje, tak je fašista,“ dodává Saudek. A v rozhovoru se vyjádřil i k nedávné kampani #MeToo.

„Mám dojem, že to není žádný hřích, když řeknete ženě, že je krásná. To přeci ještě neznamená, že vám jde o postel,“ uzavírá.

Plánuje další dítě? Kolik dětí má? Opravdu má poprvé v životě hodnou ženu? Jak se to projevuje? Podívejte se na rozhovor.

Pořad Osmička sledujte ve středu ve 20:00 na Televizi Seznam.

Máte už naladěnou Televizi Seznam? Náš návod Vám pomůže.

Reklama

Související témata:

Doporučované