Hlavní obsah

Je Andrej Babiš opravdu „v pohodě“?

Foto: Profimedia.cz

Premiér Andrej Babiš zpopularizoval další hlášku: „Jsem v pohodě.“

Reklama

Premiér Andrej Babiš nedávno zpopularizoval další hlášku: „Jsem v pohodě.“ Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší v pořadu Vlevo dole rozebírají, co se za ní skrývá a nakolik má šanci zlidovět podobně jako „myslím to upřímně“ nebo „sorry jako“.

Článek

Závěrečnou zprávu evropských auditorů, která dorazila do Česka před dvěma týdny, si teď můžeme přečíst i v češtině. Andreji Babišovi způsobila několik perných dní.

Během nich se dozvěděl nejen to, že Česko musí vracet dotace Agrofertu, ale že je už zase stíhán v kauze Čapí hnízdo. Prostě smůla, na kterou se na tiskové konferenci rozhodl (ne)reagovat hláškou „jsem v pohodě“.

Babišova odpověď na nejtěžší týden v jeho politické kariéře má velkou šanci zlidovět podobně jako jiný premiérův výrok „sorry jako“, jímž odmítl zveřejnit své příjmy.

Bere premiér homeopatika na křivdu? A jak se Babišovy pohody chopí opozice? Poslechněte si celý díl pořadu Vlevo dole v přehrávači výše.

Vlevo dole

Pořad Václava Dolejšího (@vacdol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny.

Každý týden na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Reklama

Doporučované