Hlavní obsah

Je to mediální lynč. Nikdo mi nebude mluvit do toho, s kým budu spolupracovat, říká šéf ČRo Zavoral

Podívejte se na rozhovor s generálním ředitelem Českého rozhlasu René ZavoralemVideo: Filip Horký, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Já nepovažuji za slušné a korektní hodnotit to, jak si Český rozhlas vede na základě protestu sto dvaceti lidí před budovou,“ říká generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Veřejnoprávní médium podle něho v žádné krizi není a šéfredaktor Vltavy Fischer údajně nesplnil cíle, které měl.

Článek

„Pan Fischer nastoupil před dvěma lety do Českého rozhlasu. Byl to velmi dobře zaplacený manažer, který znal svůj úkol a časové rozložení. Ten úkol nenaplnil. Určitě nesplnil to, co udělat měl. Měl posílit poslechovost stanice. Je to nenaplněný potenciál, který ta stanice má. Řada věcí se povedla, ale řada věcí nebyla dotažena do konce. Neexistuje například hudební dramaturgie celé stanice,“ popisuje Zavoral důvody odvolání Fischera. Šéfredaktorovi stanice Vltava podle slov generálního ředitele vypršela termínovaná smlouva, kterou generální ředitel po vyhodnocení výsledků odmítl prodloužit.

„V žádném případě jsem nechyboval. Jsem zvolen demokratickou volbou Radou Českého rozhlasu. Mohu si vybrat svůj tým a do personálních kompetencí mi nikdo nemůže mluvit. Mluví za mě čísla a fakta. Vysíláme nezávisle a objektivně na dvaceti stanicích. Máme dlouhodobě vyrovnané špičkové hospodaření. Hodnoťme Český rozhlas podle toho, jak se profiluje,“ odmítá kritiku svého rozhodnutí Zavoral s tím, že proti němu někteří lidé spustili mediální lynč, který škodí celé instituci.

Setkání s politiky? Nic špatného

René Zavoral v rozhovoru odmítl, že by jeho setkání s některými politiky byla tlakem na veřejnoprávní médium.

„Upřímně nevidím vůbec nic špatného na tom, pokud mě pozve pan prezident na zdvořilostní návštěvu. Nevím, proč bych takovou návštěvu u pana prezidenta odmítal. Určitě to nebyl žádný tlak. Já jsem na moderátora nemával žádnými papírky. Je to zástupné a naprosto zbytečné téma, které potom vzniklo. Byl jsem pozván do Lán, kde jsem i po rozhovoru setrval další hodinu. Je to naprosto slušná záležitost,“ odmítá Zavoral kritiku toho, že seděl u rozhovoru Jana Pokorného s prezidentem Zemanem.

Reklama

Související témata:

Doporučované