Hlavní obsah

Je to štěstí, že jsem ho mohla potkat, vzpomíná herečka Táňa Fischerová na Jana Třísku

Táňa Fischerová v rozhovoru pro Seznam Zprávy vyjádřila zármutek nad smrtí Jana Třísky.

 

Reklama

Smrt herce Jana Třísky českou veřejnost zasáhla. V rozhovoru na něj vzpomíná herečka Táňa Fischerová.

Článek

„Velmi jsem ho ctila jako herce, byla to velká osobnost,” říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy herečka Táňa Fischerová. S Janem Třískou se potkali již před jeho emigrací, kdy spolu natáčeli. Později se jejich cesty protnuly na utajované svatbě Dagmar Veškrnové a Václava Havla, kde byli oba za svědky.

Táňa Fischerová viděla v Janu Třískovi dvě osobnosti. Tu, kterou byl před emigrací, a tu po návratu do vlasti. „Před emigrací to byl člověk živočišný, plnokrevný, temperamentní, úchvatný s jakýmsi zvláštním tajemstvím, člověk, který sršel energií a něčím, co bylo v té době zcela neběžné,” popisuje herečka osobnost Třísky před emigrací.

„Po emigraci byl takový disciplinovaný, nesmírný profesionál. Na každou zkoušku přišel a uměl už celý text. To se samozřejmě naučil v Americe a byl velmi přísný ke kolegům. Nebyl moc laskavý k pozdním docházkám, nepřipravenosti,” říká Táňa Fischerová a uzavírá slovy: „Jako by to byli dva lidé, oba nesmírně cenní, a jeden druhého doplňovali.” Na celý rozhovor se podívejte v úvodním videu.

Ke smutné události se vyjádřila i bývalá první dáma Dagmar Havlová.

Jak vzpomíná na rodinného přítele Jana Třísku Dagmar Havlová? Rozhovor s novináři před vinohradským divadlem v Praze.

Jan Tříska zemřel v noci na dnešek v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Tam byl převezen po pádu z Karlova mostu. Policie uvedla, že se s největší pravděpodobností jednalo spíše o nešťastnou náhodu než o cílené jednání.

Reklama

Související témata:
Táňa Fischerová

Doporučované