Hlavní obsah

Svědčil jí na svatbě. Teorie o sebevraždě už byla vyvrácena, říká o smrti Jana Třísky Dagmar Havlová

Jak vzpomíná na rodinného přítele Jana Třísku Dagmar Havlová? Rozhovor s novináři před vinohradským divadlem v Praze.

 

Reklama

Jako na skvělého herce a jednoho z nejlepších kamarádů Václava Havla bude na zesnulého Jana Třísku vzpomínat vdova po exprezidentovi Dagmar Havlová.

Článek

Přestože po zprávách o Třískově pádu do Vltavy jeho skon čekala, tragická smrt herce ji silně zasáhla. Havlová to řekla novinářům po zkoušce v pražském Divadle na Vinohradech. Další Třískova herecká kolegyně Vlasta Chramostová ČTK dnes připomněla jejich společné hraní v Divadle za branou. „Budu na něj vzpomínat v nejlepším,“ řekla.

Smrt Jana Třísky: Policie hledá svědky pádu z Karlova mostu

Zemřel herec Jan Tříska. Nebyla to sebevražda, říká policie.

Havlová zkouší na Vinohradech, kde se spolu s Tomášem Töpferem 21. října objeví v inscenaci Goldmanovy hry Lev v zimě. Dnes uvedla, že brzy po úmrtí blízkého člověka se jí jen těžko formulují myšlenky. „Pořádně jsem se nevyjádřila ani k odchodu manžela,“ vysvětlila.

O Třískovi řekla, že byl perfekcionista. „To se mi líbilo. Dbal o to, aby byl ve fyzické formě, ale boží cesty jsou nevyzpytatelné. Vzpomínám na něj jako na skvělého herce a Vaškova jednoho z nejlepších kamarádů,“ uvedla s poukazem na letité přátelství Václava Havla a Jana Třísky. Tříska jim byl v lednu 1997 svědkem na svatbě, Havel zase svědčil na svatbě Třískovi.

Dagmar Havlová si nemyslí, že Tříska svůj život ukončil sám. „Zpočátku to tak opravdu vypadalo, ale myslím, že tato teorie už je vyvrácená odborníky. Nechci spekulovat,“ dodala.

Ve věku nedožitých 81 let zemřel herec Jan Tříska.Video: Klára Galová

Reklama

Doporučované