Hlavní obsah

Je tu normalizační nicota. Babiš je totální prázdnota, raději bych hrál Kalouska, říká herec Pavelka

Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Patří mezi hlavní tváře Letních shakespearovských slavností. V Národním divadle hraje už více než čtvrtstoletí. Velký zájem vzbudily i jeho politické kabarety o Blonďaté bestii či bývalém primátorovi Prahy. „Dneska už nepřebijete to, co se u nás děje,“ říká herec a režisér Ondřej Pavelka o politickém a společenském dění.

Článek

„Říkali jsme si, že se leknou toho, že budou zesměšnění. Politici jsou ale dneska šťastní a dělá jim to dobře. Když jsme dělali tu Blonďatou bestii, tak se Kristýnka Kočí s námi chtěla soudit. Dnes vás za to spíše pochválí. Slova zdevalvovala. Je tu prázdnota a stala se z toho normalizační nicota. Dříve by vás za to zavřeli a dnes jsou za to rádi,“ říká o politickém kabaretu a satiře.

„Chtěl bych si zahrát pana Kalouska. Je to velká osobnost a velký politik s rozpory. Je to pro mě člověk konzistentní a srozumitelný. Je vtipný a to by mě možná bavilo. Nemyslím to, že by to měla být legrace. Myslím to tak, že bych si zahrál vážnou postavu. Byla by to tragická postava současných dějin,“ odpovídá Pavelka na otázku, koho z politiků by si případně rád zahrál. Podle jeho názoru slovo přestalo mít hodnotu a v politice se vyskytuje řada postav, které jsou až komické.

„Babiš je nicota. To je prázdnota totální, StBák, komouš a co. Má moc, slávu a vejde do dějin. Toho by mě nebavilo hrát. Co s takovou vyprázdněnou duší, když ta postava nemá duši, tak se nemáte o co opřít,“ dodává Pavelka.

Ten v současné době exceluje v divadelní hře Dobrý konec všechno spraví, kde se znovu potkal s režisérem Pitínským. „Zkoušení bylo skvělé. Měl jsem letos dost práce, když mi nabídli roli, tak jsem trošku váhal. V momentě, kdy jsem zjistil, že to bude režírovat pan Pitínský, tak jsem si řekl, že do toho půjdu. Dělali jsme spolu mnoho práce a velmi si jeho činnosti vážím. Takže jsem potom neváhal ani na vteřinu,“ popisuje spolupráci s uznávaným režisérem.

Kde se mu hraje nejlépe? Jaké to je být tváří z billboardů? Chybí mu politické kabarety? A v jaké roli se cítí nejlépe? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Doporučované