Hlavní obsah

Jeden za všechny. Ministr dopravy v Senátu zastoupí dovolenkáře

Všechny kolegy na jednání senátorů zastoupí jediný ministr. Vladimír Kremlík, který má na starosti dopravu.

Reklama

Ve středu bude jednat Senát. Z šesti pozvaných členů vlády dorazí jeden – šéf dopravy Vladimír Kremlík.

Článek

Vládní prázdniny zasáhnou tento týden do jednání horní komory Parlamentu. Respektive ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) bude jako správný mušketýr jednat v duchu hesla „jeden za všechny“. Bude totiž z členů vlády Andreje Babiše jediný, kdo na jednání dorazí. Ostatní mají vládní prázdniny. Kremlík proto většině z kolegů vypomůže.

Své návrhy měli na schůzi obhajovat premiér Andrej Babiš (ANO), ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD), ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) a ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO). Od prvního srpna jsou ale třítýdenní vládní prázdniny a ministři nejsou v úřadu.

„Zastupuje mě ministr Kremlík,” potvrdil ministr vnitra a vicepremiér Hamáček. Kremlík bude na místě předkladatele sedět i místo Jany Maláčové a Miroslava Tomana.

Babiš i Petříček přijdou osobně. Ale až příště

Jiný postup zvolili ti, kteří do Senátu nesou zprávy ze zahraničí. „Premiér požádal o přeřazení na další schůzi,” napsal Seznam Zprávám ředitel komunikace Úřadu vlády Vladimír Vořechovský. Stejně se zachová i šéf české diplomacie Tomáš Petříček.

Na minulé plenární schůzi Senátu v červenci to vypadalo docela jinak. Dorazilo hned devět ministrů a ministryň.

Podle programu pléna má horní komora rozhodovat o elektronických dálničních známkách, o novele, která by umožnila snáz se zbavit dluhů z dětství, nebo o rušení nutnosti úředního překladu matričních dokladů. Na stole je taky novela, podle které by stát mohl kupovat pozemky do půdní rezervy za tržní ceny.

Reklama

Doporučované