Hlavní obsah

Jeřáby ze srázu vytáhly havarované letadlo, které málem sjelo do Černého moře

Turci vyprošťují letadlo ze srázu nad Černým mořemVideo: AP

 

Reklama

Na turecké letiště Trabzon přijela těžká technika. Za úkol měla jediné: vyprostit ze strmého srázu havarované letadlo nízkonákladové aerolinky Pegasus Airlines.

Článek

Na tureckém letišti v Trabzonu ve čtvrtek vyprostili letadlo, které minulý týden sjelo z ranveje a skončilo na prudkém srázu nad Černým mořem. Na vyprošťování se podílelo několik jeřábů, hasičské vozy, bagry a další těžké stroje. Na záznam operace se můžete podívat v úvodním videu.

Letoun turecké letecké společnosti Pegasus Airlines přiletěl z Ankary se 168 cestujícími na palubě a zastavil jen pouhých pár metrů od moře na bahnitém útesu. Nikdo nebyl zraněn. Příčina incidentu zatím není oficiálně oznámena, stále se vyšetřuje. Podle místních médií byla přistávací dráha mokrá, a tak došlo ke smyku. Piloti médiím uvedli, že přistání probíhalo v pořádku, až jeden z motorů nabral rychlost a nad letadlem ztratili kontrolu.

Na to, co s letadlem bude a jaké jsou možné příčiny nehody, jsme se ptali experta na bezpečnost letecké dopravy Ladislava Kellera:

Rozhovor s Ladislavem Kellerem, odborníkem na civilní letectví, o nehodě tureckého letadla.

Reklama

Doporučované