Hlavní obsah

Jeseník otevřel nový skatepark, vybudování stálo přes sedm milionů

Foto: Pixabay.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Skateboardistům, bikerům, milovníkům in-line bruslí či jezdcům na koloběžkách se v Jeseníku otevřel nový skatepark. Stavba areálu vyšla zhruba na 7,3 milionu korun.

Článek

Město ho dalo vybudovat v místní části v Bukovicích, nahradil areál v Šumperské ulici, který byl již technicky zastaralý. Betonové sportoviště mohou využívat sportovci i veřejnost.

„Skatepark je navržen jako kombinace streetového parku se třemi výškovými úrovněmi spojenými rampami a schody a dále BMX dráhy. Tyto dva prvky na sebe přímo navazují a dá se mezi nimi přejíždět,“ uvedl místostarosta Jeseníku Václav Urban. Streetová část je doplněna skatovými překážkami, jako jsou boxy a raily. „Jedná se o překážky z kovových trubek, které jsou typické pro tuto disciplínu,“ doplnila mluvčí radnice Lucie Musialová.

Skatepark má podobu betonového monolitu, podle zástupců města jde o nejvhodnější technologickou variantou pro výstavbu venkovních skateparků s minimálními dodatečnými náklady na opravy. „Vybudovány byly nové zpevněné plochy, vysazena zeleň a celé sportoviště bylo vybaveno mobiliářem, jako například lavičkami, stojany na kola a odpadkovými koši,“ dodala mluvčí radnice.

Nový sportovní areál začalo město budovat loni, na jeho stavbu přispěl milionem korun Olomoucký kraj. Návrh nového skateparku byl projednán s širokou cílovou skupinou a představen na veřejném projednání.

Reklama

Doporučované