Hlavní obsah

Jičín zaplatí za opravy základních škol i školek víc než 30 milionů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice sedmnáctitisícového Jičína nyní investuje do oprav základních a mateřských škol přes 30 milionů korun. Největším projektem je přestavba podkroví a modernizace učeben ZŠ Husova, která bude hotová příští rok.

Článek

Většina ostatních oprav bude hotova do konce letošních letních prázdnin, některé jsou dokonce již hotové. „Letos jsou investice ve školách spíše větší i díky úspěšnému čerpání dotací z mnoha různých programů,“ uvedl místostarosta Petr Hamáček. Žáci ZŠ Husova získají nové učebny pro výuky přírodních věd, biologie a jazyků. Součástí akce je také modernizace stávajících učeben pro přírodní vědy a přestavba školního dvora a zahrady. Nejnáročnější je přestavba podkroví nad jídelnou, která potrvá až do srpna 2021.

V ZŠ 17. listopadu již technici instalovali nové kotle na topení za přibližně 3,6 milionu korun. Žáci ZŠ Poděbradova budou mít k dispozici nové počítače za 400 tisíc, školní kuchyně dostala nové vybavení a dělníci nyní opravují střechu školy. V ZŠ Železnická budou mít žáci k dispozici novou multimediální učebnu, škola získala bezbariérový přístup a bezbariérové sociální zařízení.

Významné částky do oprav škol o letošního prázdninách investují v Královéhradeckém kraji i další zřizovatelé škol. Královéhradecký kraj letos investuje rekordních více než 200 milionů korun. Peníze půjdou na 45 akcí. Město Hradec Králové dá do oprav základních, mateřských a uměleckých škol přibližně 40 milionů korun. Na školách budou řemeslníci opravovat střechy, ústřední topení, odborné učebny nebo kuchyně a jídelny. Některé školy budou mít bezbariérový přístup.

Reklama

Doporučované