Hlavní obsah

Jihlavská zoo prodala on-line přes víkend téměř 200 vstupenek

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihlavská zoologická zahrada prodala přes víkend on-line necelých 200 vstupenek. Na další dny v týdnu měla dnes dopoledne víc objednávek, ale pořád byly v řádu stovek.

Článek

Lidé jsou zatím spíš obezřetní, řekl ČTK mluvčí zahrady Martin Maláč. Zoo dnes po více než měsíci otevřela svou venkovní část. Dodržovat ale musí opatření proti koronaviru.

V zahradě může být vzhledem k její rozloze denně nejvýše 1500 lidí, vstupenky se neprodávají na pokladnách, ale jen na e-shopu, vždy na konkrétní den. Číslo objednávky lidé ukazují u vstupu do zoo. „V areálu máme na několika místech stojany s dezinfekcí, zejména u občerstvení,“ uvedl mluvčí. Jídlo si lidé mohou koupit přes okénko. Přístupné je dětské hřiště.

Zoo má otevřeno od 09:00. Zkraje se trousily spíš maminky s malými dětmi. Václav Jordán přijel s potomky z Nového Města na Moravě. „Tenhle čas určitě rádi využijeme k tomu, abychom vyvěrali rodinu, po měsíci doma,“ řekl ČTK.

Vzhledem k tomu, že zoo musí počítat i s majiteli permanentek a s dětmi do tří let, které mají vstup zdarma, dává na každý den do prodeje 1000 vstupenek. Platí se jednotná cena 100 korun. „Máme jednodušší e-shop. Nejsme schopní to tam rozdělovat a pak fyzicky hlídat, kdo má jakou slevu,“ vysvětlil Maláč. Cena plného vstupného je ale o 20 korun nižší než obvykle. Vyplývá to z informací na webu zahrady.

Zoo je příspěvkovou organizací města, vloni tam přišlo rekordních 346.600 návštěvníků. Zavřená byla od 16. března. Podle původního vládního harmonogramu se měla venkovní část otevřít až 25. května. Touto dobou by podle nového rozhodnutí vlády z minulého týdne už mohly být přístupné i její pavilony.

Přestože jsou pavilony zavřené, mohou podle Maláče návštěvníci vidět už dnes většinu zvířat, včetně tygrů, levhartů a žiraf. Po ránu do zoo lákal křik gibonů. „Tím, že je krásné počasí, tak už opravdu všechna zvířata chodí ven. Dokonce už jsou puštění takoví zimní spáči, jakými jsou třeba hrošíci liberijští,“ řekl Maláč. Do pavilonů lze nahlédnout přes sklo. Nejdéle podle mluvčího asi zůstane zavřený tropický pavilon. „Je tam velké teplo a velké vlhko, to je to, co tomu viru svědčí,“ uvedl.

Reklama

Doporučované