Hlavní obsah

Jihomoravský kraj hledá ředitele škol v Hodoníně a Znojmě, města nabízejí byt

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

ihomoravský kraj vyhlásil dva konkurzy na uvolněné pozice ředitelů středních škol v Hodoníně a Znojmě. Dosavadní ředitelé se vzdali pracovního místa.

Článek

Kromě platu ve výši kolem 60.000 korun budou mít ředitelé možnost pronájmu bytu od města. Novinářům to dnes řekl hejtmanův náměstek Jiří Nantl (ODS).

Krajští radní dnes vzali na vědomí, že se pracovních míst vzdali ředitelé Gymnázia, Střední pedagogické školy, Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Znojmo Leoš Gretz a Gymnázia, Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Jiří Hubačka.

Radní současně odhlasovali vyhlášení výběrového řízení. „Výběr ředitelů škol je fakticky nejvýznamnější pravomoc kraje ve školství, protože tím reálně určujeme směřování jednotlivých škol. Proto se snažíme, abychom vždy našli ty nejlepší kandidáty, kteří budou i silnými hráči v celém týmu ředitelů jihomoravského školství,“ uvedl Nantl, který má na starost vzdělávání.

Kromě finančního ohodnocení ve výši 60.000 korun v Hodoníně a 64.000 korun ve Znojmě čeká na nové ředitele i další benefit. Hodonín a Znojmo totiž nabízejí po dohodě s Jihomoravským krajem výhodu ve formě pronájmu městského bytu. „Snahou vedení kraje také je, aby konkurzy na ředitele škol byly maximálně otevřené vhodným uchazečům z celé země. Velmi si vážím dohody se starosty Hodonína a Znojma, že města s námi na tomto cíli budou spolupracovat i formou nabídky městského nájemního bytu,“ řekl Nantl.

Reklama

Doporučované