Hlavní obsah

Jiná liga: Ivana Trojana dojalo, když dostal kopačky z bronzu. A Karel Rada promluvil o ženách

Ivan Trojan nosí v srdci divadlo, fotbal i zeleno-bílé barvy Bohemians.Video: Jiří Hošek

 

Reklama

Do západočeských Krchleb pozval Jinou ligu na svou fotbalovou benefici herec Ivan Trojan, legenda týmu osobností Real Top Praha.

Článek

Kdyby režisér Jiří Strach viděl Ivana Trojana, kterak v kopačkách na hřišti bez servítků komanduje spoluhráče, možná by mu v pohádce o Andělu Páně místo Petronela nabídl spíš roli raracha Uriáše.

Ale jak zápas skončí, mění se zase populární herec Dejvického divadla v klidného, rozvážného muže, který má Krchleby, kam jezdívá za odpočinkem, moc rád. A Krchleby mají zase rády jeho.

I proto mu místní uchystali překvapení, když mu letos v létě jeho rozlučku s fotbalovou kariérou vyšperkovali dárkem v podobě z bronzu ulitých Trojanových kopaček.

Mezi gratulanty nescházela na hřišti řada celebrit ze sportovního i uměleckého světa. Kupříkladu vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer se v dresu týmu Real Top Praha ocitl na pozici defenzivního záložníka. A výhody a nevýhody této pro něj nezvyklé pozice hned rozebral v poločasové „elektronické tužce“.

Cestou do Krchleb narazili protagonisté Jiné ligy na další osobnost. Prakticky ve vedlejší vesnici totiž u jezera našli hoteliéra Karla Radu. Zavzpomínali s ním na jeho slavnou penaltu v semifinále Eura 1996 a probrali i jeho současnou fotbalovou práci v roli trenéra ženské reprezentace.

Reklama

Související témata:

Doporučované