Hlavní obsah

Znáte ze své dovolené, tady je pohled z druhé strany: Jaké to je být animátorem?

Viktor Fodor v pořadu #ZDAVUVEN: Práce animátora rozhodně není pro každého. Proč?Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Známe je z hotelových resortů, kde vytvářejí zábavu pro děti i dospělé. Řeč je o animátorech, jejichž zaměstnání se zdá být na první pohled jen zábavou, ale fakticky se za tím vším skrývá fyzicky i psychicky náročná práce.

Článek

Viktor Fodor strávil v zahraničí jako animátor a delegát cestovní kanceláře nejedno léto. I on se jako malý zhlédl v animátorech, kteří na dovolené vytváří dechberoucí večerní představení a zábavné hry pro děti i dospělé.

Po pár takto strávených letech si ale uvědomil, že animátoři nemají v Česku a na Slovensku dobré zázemí a samotný výběr a školení zájemců o tuto práci téměř neprobíhá. Proto Viktor Fodor založil společnost, jež vybírá, školí a hledá práci mladým lidem, které láká práce animátora.

Dnes Fodor spolupracuje s řadou resortů a hotelů po celém světě, do zahraničí posílá stovky mladých a proškolených animátorů a každý rok uspořádá desítky castingů a školení.

Jak ovšem v pořadu #ZDAVUVEN podotýká, práce animátora rozhodně není pro každého. Animátoři pracují 6 dní v týdnu, daleko od domova, ve vysokých teplotách, na sluníčku a většinu času provozují fyzicky náročnou práci. I proto se někteří vrátí domů ještě před koncem sezony. S čím vším se musí animátoři potýkat a jak neočekávané situace řeší sám Viktor, se dozvíte ve videu nad článkem.

Nové díly svěžího magazínu #ZDAVUVEN můžete v premiéře sledovat vždy v úterý od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované