Hlavní obsah

Jsem stále mladý a plný energie a na diskuzi s Drahošem se těším, oznámil Zeman

Miloš Zeman: Rád se utkám s Jiřím Drahošem v debatě.

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman je připraven jít do televizní debaty s Jiřím Drahošem, který bude jeho soupeřem ve druhém kole prezidentských voleb.

Článek

Řekl to na tiskové konferenci po sečtení téměř všech hlasů. Dosud účast v debatách odmítal, jeho soupeři ho za to kritizovali. Dnes uvedl, že je připraven jít i do více debat než jedné, tři diskuze by už ale podle něj diváky nudily.

„Jsem stále mladý, plný sil, plný energie a diskuze mne těší. Pan Drahoš říkal, že by se se mnou rád setkal tváří v tvář, velice rád mu vyhovím,” uvedl.

Zeman poděkoval za voličské hlasy, vyzval své stoupence, aby přišli hlasovat i ve druhém kole. „Jsem vděčný za jakékoli doporučení, pomoc a podporu. Zaregistroval jsem, že mě podpořily tak různorodé osobnosti jako Andrej Babiš nebo Karel Gott. Jen doufám, že půjdou i k druhému kolu voleb, protože tam začíná vše od nuly,” uvedl.

Ocenil také svůj volební výsledek. Připomněl, že před pěti lety získal v prvním kole zhruba 24 procent hlasů, podle neúplných výsledků nyní získal zhruba 39 procent. „Blahopřeji Jiřímu Drahošovi k hezkému druhému místu,” řekl také.

Příští dva týdny nechystá prezident kromě diskuzí žádnou velkou změnu svého režimu. Bude studovat materiály, které mu každý den přistávají na stole, spát, jíst a radovat se ze života. Témata před volbami nechce redukovat jen na jedno.

Reklama

Doporučované