Hlavní obsah

Kalašnikov představil prototyp vlastního elektromobilu

Foto: Profimedia.cz

Systém elektromobilu CV-1 bude vtělen do karosérie retro auta IŽ-21252 Kombi.

Reklama

Ruský koncern Kalašnikov představil prototyp vlastního elektromobilu. Podle vyjádření ruské zbrojařské firmy má konkurovat vozům Tesla Američana Elona Muska.

Článek

Ruský zbrojařský koncern Kalašnikov, známý po celém světě stejnojmennou útočnou puškou, vyvíjí technologii pro vlastní elektromobil. Ten by se v budoucnu měl stát konkurentem americké automobilky Tesla, která se specializuje na výrobu aut na elektrický pohon.

Systém elektromobilu CV-1, jehož koncept představila firma na mezinárodním fóru Armija 2018 poblíž Moskvy, bude vtělen do karosérie retro auta IŽ-21252 Kombi. Elektromobil bude mít výkon až 220 kilowattů a dojezd 350 kilometrů, uvedla agentura TASS. Zrychlení z nuly na 100 kilometrů za hodinu by měl automobil dosáhnout za šest sekund.

„Chceme se stát konkurentem právě Tesly, protože jde v současné době o úspěšný projekt v oblasti elektromobilů. Chceme se mu tak alespoň vyrovnat,“ řekla zástupkyně koncernu Sofija Ivanovová.

Koncern podle svého sdělení vyvinul celou řadu vlastních složitých systémů. Patří mezi ně například i palubní ovládání, které umožní řidiči sledovat stav motoru, nebo měniče napětí a baterie automobilu.

Reklama

Doporučované