Hlavní obsah

Kapitán s lodí naboural do mostu, v krvi měl alkohol. Podle posádky se opil až po nehodě

Ruská loď s údajně opilým kapitánem narazila do jihokorejského mostu.Video: Instagram

 

Reklama

Podle úřadů v Soulu byl kapitán, který řídil ruskou nákladní loď a následně narazil do mostu v přístavu města Pusan, pod vlivem alkoholu. To ale odmítá ruská posádka, podle níž se kapitán opil až po nehodě, když si uvědomil vážnost situace.

Článek

Ruská nákladní loď Seagrand ve čtvrtek narazila do mostu v jihokorejském přístavu Pusan. Ještě předtím se podle serveru RIA Novosti měla srazit s menší korejskou lodí. Náraz poškodil trup lodě a také most, kde vznikla pětimetrová díra. Námořní policie po srážce evakuovala posádku lodi a zastavila dopravu přes most.

Jihokorejská námořní policie poté oznámila ruským úřadům, že kapitán lodi byl při incidentu opilý. Televizi RBC to řekl ruský konzul ve městě Pusan Roman Bykov. „Obdrželi jsme oznámení od námořní policie, která uvedla, že kapitán byl při řízení lodě Seagrand opilý. V takovém případě jsme se vydali na loď a mluvili s posádkou. Podle posádky a těch, co byli s kapitánem na kapitánském můstku při nárazu, byl střízlivý,“ řekl také konzul podle televize RBC. Později uvedl pro agenturu TASS, že mu posádka řekla, že se kapitán opil až po nehodě, když si uvědomil vážnost situace.

Kapitán je nyní ve vazbě. „Korejské úřady mají právo zadržet kohokoli, kdo je podezřelý ze spáchání trestného činu na 48 hodin, kapitán je nyní zadržen,“ uvedl konzul Bykov.

Podle agentury Jonhap měl kapitán v krvi třikrát více alkoholu, než je povolený limit. Jikohorejské úřady vyslýchají ještě další dvě osoby z řad posádky pro podezření ze spáchání trestného činu.

Zástupce společnosti Grand Shipping, která nákladní loď vlastní, řekl agentuře TASS, že plavidlo bylo pojištěno. Pokud se ale prokáže, že byl kapitán opilý, pojišťovna škodu neuzná.

Reklama

Doporučované