Hlavní obsah

Každý má někdy po ránu chuť udělat si „pyžámkový den”

Podívejte se na satirický pořad Šťastné pondělí, kde posíláme dáreček pro prezidenta na Hrad.Video: Jindřich Šídlo, Profimedia.cz, Shutterstock.com, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Na všechno se vykašlat, zůstat v posteli, kolem desáté si dopřát dobrou snídani, pak si zase na chvíli lehnout, kouknout na film, zdřímnout si, něco si přečíst, kolem třetí se naobědvat – a pak se zase natáhnout.

Článek

Existuje ale pouze jediný člověk, u nějž tento denní program tvoří základ pracovní náplně – a to včetně služebnictva, vše plně na účet daňového poplatníka.

Prezident Miloš Zeman, podle oficiálního vyjádření lékařů chlapík ve špičkové fyzické i duševní kondici, proměnil svůj druhý prezidentský termín v permanentní siestu. Pravidelně je z ní vyrušován pouze požadavky svých „přátel”, aby aspoň něco dělal, třeba jmenoval nějakého toho rektora, soudce, přijal velvyslance (to si pak musí na chvilku sundat i pyžámko).

Prezident Zeman možná vystupuje na veřejnosti (když mu to Mynář s Nejedlým dovolí) jako nelítostný muž, který se baví představami likvidace novinářů, ve skutečnosti je z něj ale smutný a sebelítostivý stařík, plně závislý na libovůli svých krutých „přátel”. Jeho rozhovor pro MF Dnes minulou sobotu bylo to nejsmutnější čtení, na jaké jsme letos narazili – a to jsme pravidelně sledovali i twitterový účet Jana Hamáčka.

„Nu, tak jsem pokrčil rameny, řekl si, že jsem prezident a musím pracovat. A o to víc se budu těšit na pyžámkový den,“ pravil prezident v interview. Propána! Koho tohle může nechat v klidu?

Volání o pomoc z Lán, kde je prezident držen, je nepřeslechnutelné. A nejsmutnější na tom je, že se bude ozývat ještě další tři roky, mandát Miloši Zemanovi vyprší až v březnu 2023.

Oblíbené cesty po krajích mu zakázali, příští rok nepoletí nejspíš ani do Číny, jen každý čtvrtek mu přivedou jakéhosi Soukupa, který mu klade otravné otázky, na něž prezident už ani nemá chuť odpovídat, takže si Soukup musí už vystačit skoro sám – a nijak mu to nevadí.

Nemůžeme se na to dívat. A chtěli jsme něco pro zjevně týraného prezidenta udělat. Naštěstí tu je charitativní akce Českého rozhlasu „Ježíškova vnoučata”, kterou jsme se inspirovali. Nedokážeme prezidenta vysvobodit z jeho domácího vězení, tak jsme mu alespoň v pátek poslali vánoční dárek, který se mu snad bude líbit.

Pokud mu jej Mynář s Nejedlým předají. Poznáme to už brzo: 26. prosince pronese hlava státu své tradiční vánoční poselství. Nic by nebylo stylovější, než kdyby to udělal ve svém novém pyžámku s naším přáním: dobrou noc, Česko.

Reklama

Související témata:

Doporučované