Hlavní obsah

Kdo mohl zadržet vražedkyni ze Smíchova? U soudu zazněla nová možnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Michelle Sudků u soudu, od něhož za vraždu dostala 30 let.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podpraporčíci z místního oddělení policie na Malé Straně jsou obžalováni, ale tvrdí, že si postup nechali schválit.

Článek

Všichni mluvili o pokusu o vraždu, jen policisté nic neviděli a neslyšeli.

Takový rozpor je mezi výpověďmi svědků a policistů, kteří předloni začátkem léta řešili útok agresivní ženy v kavárně na pražském Újezdě. Policisté ženu - šlo o Michelle Sudků, nezadrželi a ta za dva týdny zavraždila zákaznici v obchodním centru Nový Smíchov.

Soud ji za to poslal na 30 let do vězení a dva podpraporčíci z místního oddělení policie na Malé Straně jsou kvůli svému počínání v kavárně obžalováni u Obvodního soudu pro Prahu 1.

Soud ve věci předvolal řadu svědků. Někteří se ale na jednání nedostavili. Nepřišel ani soudní znalec, který měl posuzovat stav v kavárně napadené ženy. Měl vyhodnotit, zda je žena schopná výslechu. Při minulém jednání soudu se totiž zhroutila a odvezla ji sanitka.

Protože bez výpovědi znalce nemůže soud pokračovat, jednání odročil.

Advokát obžalovaných na chodbě soudu řekl, že podpraporčící jsou bez viny i proto, že si svůj postup nechali schválit od nadřízených.

Policisté Lukáš Kočer a Petr Michálek se zatím během líčení hájí shodně - do kavárny na Újezd prý sice přijeli k nahlášenému napadení, ale na místě dospěli k závěru, že se tam nic takového nestalo. Nikdo z přítomných jim prý neřekl, že by Sudků někoho škrtila. Prý jen polekala dívku, před kterou se svlékla na toaletě. Protože jim chování Sudků přišlo divné, poslali ji do Bohnic.

Jenže toto tvrzení policistů je v přímém rozporu se svědectvím muže, který policii na místo zavolal. Šimon Soukup v kavárně pracuje a tehdy uslyšel z toalet opakované výkřiky. Když na toalety přišel, viděl oběť i útočnici. Sudků byla polonahá a držela svoje tričko obtočené oběti okolo krku. Když Soukup přišel, tričko z oběti sundala a škrcená dívka z toalet utekla.

Soukup u soudu řekl, že všechno policistům přesně a podrobně popsal. Nechápe proto, že nyní tvrdí, že o tom nevěděli.

Reklama

Související témata:

Doporučované