Hlavní obsah

Kdo přijede na hokejové hry do Pardubic? Veterán Dacjuk i hvězdy zítřka

V Pardubicích se představí vedle Dacjuka hlavně hvězdy zítřka.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

České hokejové hry osvěží i mladíci z NHL, kterým už skončila sezona a v Pardubicích zabojují o nominaci na mistrovství světa v Dánsku.

Článek

Turnaj odstartuje ve čtvrtek zápasem domácího Česka s Finskem od 19:00. V české reprezentaci si premiérový start připíše teprve osmnáctiletý útočník Filip Zadina, kterého čeká v červnu draft do NHL.

Prognózy hokejových odborníků říkají, že si některý z týmů NHL vybere Zadinu nejpozději v pátém kole. Nejčastěji se objevují zprávy, že bude pardubický odchovanec vybrán jako třetí v pořadí.

Finové přivezli na předposlední podnik Euro Hockey Tour sezony podobně mladý tým jako Češi. Jednou z posil finského týmu z NHL je obránce Julius Honka, který se představí fanouškům už v Pardubicích.

Dvaadvacetiletý obránce klubu Dallas Stars se mistrovství světa zúčastnil už minulou sezonu a doma už má zlatou medaili ze světového šampionátu do dvaceti let.

Švédové už minulý týden oznámili první desítku posil z NHL, ale na turnaji v Česku se představí pouze devatenáctiletý útočník Lias Andersson z New York Rangers. Sedmý muž loňského draftu NHL bude v Pardubicích bojovat v těžké švédské konkurenci o nominaci na MS v Dánsku, kde budou Švédové obhajovat loňský titul z Německa.

Největšími favority nejen nadcházejícího podniku Euro Hockey Tour budou jistě Rusové. Sbornou v posledních týdnech opustil trenér Oleg Znarok. Jeho nástupce Ilja Vorobjov ale přivezl do Česka velmi silný tým.

Letošní vítěze olympijských her z Ruska povede na turnaji v Pardubicích kapitán Pavel Dacjuk, v létě čtyřicetiletý útočník si bude v reprezentaci chtít zlepšit náladu po vypadnutí v semifinále play-off KHL.

Rusové mají už více než dva týdny před začátkem MS v Dánsku pohromadě velmi silný tým i s posilami z NHL. V útoku bude nový ruský trenér Vorobjov spoléhat také na Jevgenije Dadonova, který letos nastupoval za tým Florida Panthers.

Devětadvacetiletý útočník v letošní sezoně NHL nasbíral 65 kanadských bodů a před odchodem do zámoří patřil mezi nejlepší hokejisty působící v Evropě.

České hokejové hry vyvrcholí v neděli. Příprava před mistrovstvím světa v Dánsku vyvrcholí příští týden během Švédských hokejových her, kde by se mohli zapojit další hokejisté z NHL. Šampionát v Kodani a Herningu začíná 4. května.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované