Hlavní obsah

Klienti píseckého SeniorCentra cestují pomocí virtuálních brýlí

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Klienti píseckého SeniorCentra mohou využívat virtuální brýle, které je zavedou do přírody nebo do zahraničních měst. Pomůcka je vybavena i zvukovým doprovodem.

Článek

Senioři tak mohou v době koronaviru aspoň virtuálně cestovat po různých místech. Brýle půjčila centru firma Flying Kale, řekla za ni ČTK Kateřina Třísková.

„S brýlemi Kaleido jsme velice spokojeni. Rádi bychom, aby si je mohlo vyzkoušet co nejvíce klientů, kterým to jejich zdravotní stav umožní. Zatím jsme zaznamenali velmi pozitivní odezvu, hlasitost je pro klienty dostatečně vysoká, průvodce mluví pomalu a srozumitelně. Senioři si navíc u virtuálního výletu protáhnou i páteř. Tato moderní pomůcka rozhodně přinesla do našeho domova zpestření,“ uvedla sociální pracovnice ze SeniorCentra Jana Hodoušová.

Brýle nabízí vedle procházek přírodou nebo prohlídek evropských velkoměst také relaxaci na pláži, prohlídku galerie či koncert vážné hudby. Všechny aktivity jsou nastaveny tak, aby byly zajímavé pro seniory. „Jsme opravdu rádi, že i v podmínkách České republiky a za časů korony vznikají projekty, které myslí na seniory žijící v domovech, a že je zájem přinášet inovace i do takových oblastí, jakými jsou sociální služby,“ uvedla Michaela Kopřivová z píseckého SeniorCentra.

Reklama

Doporučované