Hlavní obsah

Kluci hráli fotbal a já mohl, až když odjel profesor houslí, přiznává Pavel Šporcl

Ukázka z pořadu Moje místa s Pavlem Šporclem. Premiéru můžete sledovat v pátek 31. srpna od 20.00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dokázal, že vážná hudba může být „sexy“ i pro mladé. A jako jeden z mála Čechů koncertoval ve slavné Carnegie Hall. Podívejte se na místa, která ovlivnila jeho život.

Článek

Jeho poznávacím znamením býval šátek na hlavě a teď to jsou modré housle. Světově uznávaný houslista nás provede po místech v Ústí nad Orlicí, kde vyhrál první prestižní soutěž. Ukáže i své dětství a mládí – chalupu, kde hrál na první hudební nástroj a kde vykouřil první cigaretu.

Podíváme se i do zoo Dvorce u Borovan za adoptivním členem Šporclovic rodiny – tapírem Borisem. A Pavlovi tam splníme jeden sen.

V osobním rozhovoru pak Pavel Šporcl prozradí, proč je pro něj hra na housle jako když se dotýká ženy a proč musel hrát v New Yorku na ulici. Vysvětlí také, jak těžké bylo neustoupit a nesundat z hlavy šátek, i když to po něm chtělo vedení České filharmonie. A dozvíte se, jak se mu žije v domácnosti se samými ženami a proč zásadně nechodí na třídní schůzky svých dětí.

Uvidíte v pořadu Moje místa v premiéře v pátek 31. srpna od 20.00 hodin na celoplošné Televizi Seznam. A malou ochutnávku ve videu nahoře.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované