Hlavní obsah

Kocábová: Amerika se změnila. Ale pořád se tu neukazuje frustrace na potkání

Foto: Profimedia.cz

„Volila jsem Bidena, část rodiny jsou trumpovci. Polarizace samotné Američany zaskočila, jsem ale přesvědčená, že jejich společnost to zvládne,“ říká spisovatelka Natálie Kocábová.

Reklama

Článek

Dcera slavného otce, která mluví anglicky jako Američanka, píše česky jako Češka, ale některý další román by ráda napsala anglicky. V posledních letech se podruhé vdala, má tři děti a cení si toho, že se její život zklidnil.

Se svým dnešním hostem jsem mluvil přes oceán. Spisovatelka Natálie Kocábová je v USA u americké části své rodiny. Konkrétně ve Wilmingtonu v Severní Karolíně, kde se před lety usadil její dědeček, vysokoškolský učitel matematiky.

Co v Americe dělá a jak dlouho tam zůstane? I o tom jsme spolu samozřejmě mluvili.

A taky o tom, jaký je rozdíl mezi Čechy a Slováky, protože Slovák je její druhý manžel a shodou okolností měla nedávno v Bratislavě premiéru její divadelní hra.

Zeptal jsem se i na to, zda dcera známého českého hudebníka a bývalého politika volila Bidena, či Trumpa. A koho volili její američtí příbuzní.

Jakými změnami její vztahy k otci prošly a jak si stojí právě teď? Jaké sny a zájmy má její nejstarší syn, který je mimochodem přesně tak starý, kolik bylo jí, když jí v Česku vyšel první román. A kdy jí vyjde v Americe? Celý podcast si pusťte v přehrávači v úvodu článku.

Příjemný poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify,Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované