Hlavní obsah

Koloběh života: Novozélandská ministryně porodila a v Česku máme nové rakve

Den očima Háty Sassmannové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události ve středu 22. srpna vybírala reportérka Háta Sassmannová.

Článek

Novozélandská ministryně pro ženské záležitosti Julie Anne Genterová porodila syna. A to cestou do nemocnice na kole. Genterová je již druhou ženou ve vysoké politice, která na Novém Zélandu porodila ve funkci. Mateřskou dovolenou bude mít tři týdny. Poté nastoupí zpátky do práce, kam s ní bude moci i potomek.

Ve Velké Bystřici se vyrábí novinka - designové rakve. Jsou různě barevné a k vybavení patří například voňavé polštářky. Nápad vznikl jako diplomová práce. V rámci předobjednávky tvůrci evidují už osm desítek objednávek. Cena takové rakve se pohybuje v rozmezí 12 až 45 tisíc korun, výrobce ji chce distribuovat i v dětské variantě. A k dostání budou i optimistické urny.

Ve Velké Británii vznikl nový ovladač videoher. Je vyvinutý speciálně pro děti s mozkovou obrnou. Za vznikem stojí pětadvacetiletá Jess Searleová. Ovladač nejenže umožňuje dětem hrát stejné hry jako jejich vrstevníci, zároveň ale i zlepšuje motoriku a zručnost handicapovaných. Dostupný je zatím prototyp, který má tlačítka, avšak lze ho ovládat i hlasem.

Reklama

Doporučované