Hlavní obsah

Komentátorský vzor jsem nikdy neměl, říká netradiční host Ušáku

Jaromír Bosák odpovídal na dotazy fanoušků.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Koronavirová epidemie ovlivňuje snad všechny stránky obvyklého každodenního života. I proto se do Ušáku Jaromíra Bosáka tentokrát usadil mimořádný host - sám Jaromír Bosák, který se rozhodl odpovědět na několik dotazů ze strany fanoušků.

Článek

Fotbalové soutěže po celém světě pozastavily rozehraný ročník. Stejně tak se zachovaly prakticky všechny další sporty. To znamená doposud nepoznané pocity nejen pro miliony fanoušků, ale také pro sportovní komentátory. Jaromír Bosák i kvůli tomu tentokrát usedl do svého oblíbeného křesla sám a zavzpomínal třeba na to, jaké sporty pro něj nejsou úplně atraktivní. „Nikdy jsem neměl rád sporty, které byly subjektivně hodnocené v tom smyslu, že by rozhodčí známkovali. Například sportovní gymnastika. Trošku s despektem jsem koukal i na krasobruslení. Ne pro výkony, ale pro řeči typu: ‚On je ještě moc mladý, musí si na svou příležitost počkat.‘ To je pro mě nonsens,“ říká zkušený komentátor.

Na fotbal nicméně nedá dopustit. Ať už jde o českou ligu, nejlepší zahraniční soutěže nebo například evropské poháry, víkend co víkend tráví u obrazovky. Nic si nenechá ujít, dělá jedinou výjimku. Tou jsou mistrovské zápasy jeho Šestajovic, kterých se osobně účastní.

Manko zápasů, které kvůli nim nestihne zhlédnout, nicméně musí kvůli své práci dohnat. „Když vás manželka pošle s košem, tak od fotbalu můžete houknout: ‚Nemůžu, pracuju!“ popisuje výhodu své práce populární komentátor a novinář.

V televizi pracuje od roku 1994. Žádný vzor nikdy neměl, práci chtěl dělat vyloženě podle sebe. „Myslím, že když člověk dělá práci, která v sobě má něco tvůrčího, tak by nikdy neměl chtít pracovat jako někdo jiný. I když ta kopie bude sebelepší, tak to bude pořád jenom kopie. I trošku horší originál je lepší než sebelepší kopie,“ dodává.

Podívejte se na celý Ušák s Jaromírem Bosákem v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované