Hlavní obsah

Komise potvrdila trest pro Nurmagomedova. Přijde o víc peněz, než se čekalo

Nevadská komise potrestala Chabíba Nurmagomedova.Video: SNTV

 

Reklama

Nevadská atletická komise přišla ve středu s dílčím verdiktem pro zápasníka Chabíba Nurmagomedova. Ten po vítězném zápase na galavečeru UFC 229 v Las Vegas přeskočil klec a šel si do publika vyřizovat osobní účty.

Článek

V souvislosti s trestem pro dosud neporaženého šampiona lehké váhy se hovořilo o zadržení 250 tisíc dolarů z celkové odměny ve výši 2 milionů dolarů. Podle nejnovějšího verdiktu Chabíb přijde o polovinu výplaty, tedy o milion dolarů.

Oba aktéři pozápasové mely, Chabíb Nurmagomedov a Conor McGregor, navíc zůstanou suspendováni minimálně do 10. prosince, kdy komise zasedne znovu. Rozhodnutí o výši trestů tak zatím není konečné. Prosincového zasedání by se měli účastnit oba bojovníci, což samo o sobě může být zajímavé.

Předseda Nevadské atletické komise Anthony Marnell se nechal slyšet, že se v prvních okamžicích řešení incidentu zaměřoval jen na Nurmagomedova. „Kdybych viděl, že McGregor se snažil dostat z klece mezi lidi stejně jako Nurmagomedov, zabavili bychom i jeho výplatu,” komentoval fakt, že zatímco komise po zápase zadržela celou Chabíbovu výplatu, McGregor dostal své 3 miliony dolarů vyplaceny.

Zástupce horkokrevného Ira Michael Mersch reagoval slovy: „Nic z toho by se nestalo, kdyby Nurmagomedov jako první neopustil klec a neútočil na Conorův tým.”

Vyšetřování komise bude probíhat minimálně do začátku prosince. Do konce roku bychom měli očekávat konečné verdikty pro Nurmagomedova, McGregora i ostatní muže, kteří se do incidentu zapojili. Mimo jiné třeba i Zubairu Tuchugova, který v kleci napadl poraženého Ira.

Hovoří se o delší suspendaci a dodatečných pokutách. Nurmagomedov by podle názorů amerických novinářů teoreticky mohl přijít o celý zisk ze zápasu, který činil 2 miliony dolarů jako zápasový honorář, a pak 3–4 miliony dolarů jako podíl za prodaná televizní práva. Suspendace delší než jeden rok či dokonce doživotní zákaz zápasení jsou v tomto případě nepravděpodobné.

Vůbec největší pokutou, kterou Nevadská atletická komise udělila, byly tři miliony pro boxera Mikea Tysona. Ten v červnu 1997 inicioval bitku po zápase s Evanderem Holyfieldem, kterému ukousl kus ucha. Tato suma představovala 10 procent z Tysonova 30milionového honoráře.

McGregor napsal v průběhu týdne na svůj Instagram, že na odvetu s Chabíbem si rád počká a rád si ji vybojuje. V příspěvku rovněž popsal titulový zápas, vypíchl kvality svého soupeře, který v duelu dominoval. Na McGregorův příspěvek reagoval ve středu Chabíbův manažer Ali Abdelaziz. Ten si na rozdíl od Ira nebral servítky a napsal:

„Drž hubu a přenes se přes to. Zemař tě trefil bombou, která tě posadila na p**el, pak tě vzal na zem a před zraky tvé rodiny tě zasypal dalšími bombami. Je to trapné, rozhodně žádnou odvetu nedostaneš. Takže si můžeš otevřít obchod s alkoholem a soustředit se jen na prodej.”

Reklama

Související témata:

Doporučované