Hlavní obsah

Konec herbářů, nová aplikace pozná každou květinu

Strasti při vytváření herbářů končí, „Shazam pro kytky je na světě. Bezplatná aplikace Pl@ntNet rozpozná druh květiny podle fotografie, kterou vyfotíte. Do projektu se zapojili i žáci slovenských a českých škol, kteří pomáhali rozšířit databázi flóry.

Reklama

Článek

Jste na procházce, zalíbí se vám květina, ale nemůžete si vzpomenout, jak se jmenuje? Teď už si nemusíte marně vzpomínat na hodiny biologie, kdy vám přišlo zbytečné se učit názvy rostlin nazpaměť.

Název rostliny během pár sekund

Pl@ntNet je obrazová aplikace pro rozpoznání rostlinného druhu a je dostupná pro operační systémy iOS i Android. Před samotným spuštěním Pl@ntNet se na vytváření databáze rostlin podíleli i žáci z českých a slovenských škol, kteří spolu s učiteli fotografovali kytky ze svého okolí. Díky rozsáhlé databázi snadno najdete název květiny, kterou chcete poznat.

Rozpoznat kopretinu od vlčího máku nebo dub od javoru není tak těžké. Ne všechny rostliny jsou ale na rozpoznání jednoduché a často si jsou některé hodně podobné. Pl@ntNet by měl tyto problémy jednoduše odbourat. Pomůže tak nejen rodičům na procházce s dětmi, ale také zahradníkům nebo milovníkům rostlin.

Jak se aplikace dá používat? A jak to celé funguje? Podrobnosti v tomto článku ».

• Autorkou článku je Kateřina Holíková z Vyšší odborné školy publicistiky. Je součástí projektu Student ́s life, který studenti připravují pro Televizi Seznam.

Sledujte pořad Student ́s life v Televizi Seznam. Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované