Hlavní obsah

Konec koloběžek se blíží. A rýsuje se sportovní obchod roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Výběr zajímavých událostí z 24. října podle sportovního reportéra Seznamu Adama Sušovského.Video: Seznam Zprávy

 

Ze středečních událostí vybíral sportovní reportér Seznamu Adam Sušovský.

Článek

Blíží se konec elektrických koloběžek? Minimálně ve Francii ano. Tamní vláda se rozhodla zakázat jejich jízdu po chodnících. A to v reakci na stížnosti obyvatel zejména velkých měst. Dopravní prostředek, který v posledních dnech dobývá i Prahu, je podle všeho lidem nebezpečný. Jen ve Francii mají od roku 2017 na svědomí 286 zraněných a 5 mrtvých chodců.

Nejbohatší Čech Petr Kellner údajně zvažuje koupi fotbalového klubu Chelsea FC. Kellner má k londýnskému klubu blízko, na stadionu Stamford Bridge vlastní lóži hned vedle současného majitele ruského miliardáře Romana Abramoviče. Ten se zájmem klub prodat netají. S informací s odvoláním na zdroje z Anglie dnes přišel server Tyden.cz, hodnota Chelsea je podle anglických expertů zhruba 114 miliard korun.

Anglický velkoklub by si nemohl koupit ani šťastlivec v Americe, který trefil největší jackpot v historii tamních loterijních soutěží. Výherce z Jižní Karolíny trefil šest čísel ve hře Mega Ball a vyhrál neuvěřitelných 36 miliard korun. Z matematického hlediska se stal zázrak: Šanci trefit výherní kombinaci experti stanovili na zhruba 1 : 302,5 milionu.

Doporučované