Hlavní obsah

Kontroverzní stavební zákon, Babiš nechápe demonstranty a EU o dvojí kvalitě potravin

Večerní zprávy 24. června 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:12 Kontroverzní stavební zákon

Stavební povolení za rok místo pěti let. I to si slibuje vláda od dnes schváleného věcného záměru nového stavebního zákona. Nová pravidla by mohla začít platit za dva roky.

04:25 Babiš nechápe demonstranty

Politici reagují na nedělní demonstraci proti Andreji Babišovi na pražské Letné. Tam se sešlo čtvrt milionu lidí a šlo o jednu z největších demonstrací od roku 1989. Okomentuje je politický reportér Václav Dolejší.

09:31 Pochybení policie v kauze Novák

Policisté chybovali v kauze soudce Ivana Nováka a advokáta Josefa Douchy. V rozsudku to napsal karlovarský soudce Adrian Matúš. Podle soudu ve spisu chybí důkazy o korupci. Proto oba – soudce i advokát – skončili s podmíněnými tresty. Detaily doplní reportér Radek Nohl.

10:54 Vojtěchovy styky s lobbistou Horáčkem

11:27 Erdogan utrpěl tvrdou porážku

Další volby – další vítězství. Starostou tureckého Istanbulu se v opakovaných volbách stal opět Ekrem Imamoglu – vůdce opoziční Republikánské lidové strany. Imamoglu tak porazil svého soupeře Binali Yildirima – ten zastupoval vládní Stranu spravedlnosti a rozvoje prezidenta Erdogana. Původní výsledek voleb vláda anulovala – tvrdila, že byl zmanipulovaný.

11:38 USA vyhlásily nové sankce proti Íránu

14:23 EU o dvojí kvalitě potravin

Stejný název – jiný obsah. V zemích osmadvacítky se vyrábí zhruba třetina potravin ve dvojí kvalitě. Vyplývá to ze studie, kterou si nechala vypracovat Evropská komise. V různých státech se tak ve stejném nebo podobném obalu prodávají výrobky s odlišným složením. Studie zkoumala zhruba 1 400 potravin. Nepotvrdila ale, že by existoval rozdíl v kvalitě potravin mezi východem a západem Evropské unie. Dvojí kvalita se objevuje napříč zeměmi osmadvacítky.

16:05 Autorský výběr událostí podle Janka Rubeše

Reklama

Doporučované