Hlavní obsah

Kraví horu v Brně zdobí až do půlnoci nafouknutý model Země, Měsíce i Marsu

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Park na Kraví hoře v Brně tři nafukovací modely z Hvězdárny a planetária Brno - Země, Měsíc i Mars. Desetimetrové modely zachycují povrch vesmírných těles a měly by být k vidění denně od 14:00 do půlnoci do čtvrtka 12. srpna.

Článek

Záležet bude i na počasí, modely nemohou být vystavené v případě deště nebo silného větru, upozorňuje hvězdárna na svých stránkách a před návštěvou doporučuje sledovat aktualizace na svém facebookovém profilu.

„Vesmírná sestava na Kraví hoře je kompletní,“ ohlásili pracovníci hvězdárny.

Kromě obřích modelů bude pro návštěvníky připraven doprovodný program. Každý večer ve 20:00 začne krátké povídání u modelu Země, kterému se přezdívá Terralóna. Ve 21:00 pak s výjimkou 7. srpna, kdy se uskuteční dronová show, promítá letní kino, které uvádí filmy žánru sci-fi s vesmírnou tematikou, vždy v originálním znění s českými titulky. Digitárium brněnské hvězdárny nabízí v odpoledních a večerních hodinách pořady pro dospělé i děti. Vstup k planetám i do letního kina je zdarma, na projekce do digitária je potřeba vstupenka.

V blízkém okolí Hvězdárny a planetária na Kraví hoře najdou zájemci výstavu Člověk ve vesmíru, která je provede historií kosmonautiky od Sputniku přes Vostok, Voschod, Apollo, orbitální stanice i raketoplány. Přináší také informace ze současnosti, včetně nahlédnutí do blízké budoucnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované