Hlavní obsah

Krejčířovu vilu stále nikdo nechce. Prodat ji by byl zázrak, říká expert

Foto: ČTK

Radovan Krejčíř.

Reklama

Ani do dalšího pokusu o dražbu černošické vily uprchlého Radovana Krejčíře se nepřihlásil žádný zájemce. Informace o výsledku dražby byly zveřejněné na dražebním portálu e-drazby.cz.

Článek

Loni v říjnu činila při neúspěšné dražbě vyvolávací cena 49 milionů, v dalších kolech dražby pak byla částka snížena na 28 milionů korun. Během dvou hodin se nikdo nepřihlásil.

Hlavním problémem je podle specialisty na realitní právo Miroslava Jonáše částka, za kterou je objekt dražen.

„Kdyby to někdo za ty peníze koupil, tak by to byl opravdu zázrak,” řekl Seznamu Jonáš. A to kvůli technickému stavu budovy.

V srpnu loňského roku vilu někdo zapálil, a způsobil tak rozsáhlý požár. Dalším problémem budovy je podle experta to, že je nemovitost ze dvou třetin podsklepená. „Ve sklepě byla diskotéka a bazén a je otázka, jestli je bazén vůbec vypuštěn, nebo je celá budova podmáčená,” uvedl specialista na realitní právo.

Pokud by se našel zájemce o nemovitost, musel by podle něj stavbu zbourat a to by vyšlo minimálně na pět milionů korun. „Takže si vlastně kupujete pozemek za 28 milionů, což je šílené. Dají se sehnat podobné pozemky, které jsou mnohem hezčí a levnější,” vysvětlil Jonáš.

Na atraktivitě nemovitosti podle Jonáše nepřidává ani Krejčířova minulost.

Dražba může trvat 100 let

Další dražba proběhne za čtvrt roku. „Tím, že se musí postupovat podle starého exekučního řádu, jsou jiná pravidla pro snižování dražební částky,“ řekla Seznamu mluvčí Exekutorské komory ČR Lenka Desatová.

„Dražba tak může trvat klidně sto let, protože částka, za kterou se bude dražit, klesne nejvíc na 21 milionů korun. Bude obtížné nemovitost prodat,“ doplnila.

České soudy loni pravomocně potvrdily, že vila dál patří do exekuce, do které se Krejčíř dostal kvůli dluhům. Výtěžkem chce komora umořit jeho dluh vůči firmě Frymis, kterou podle soudů podnikatel v minulosti poškodil. Dražený objekt je napsaný na Krejčířovu manželku.

V srpnu vilu zasáhl požár.Video: Youtube.com

Vila má celkem 743 metrů čtverečních. Dalších 333 čtverečních metrů připadlo na klub. Jeho součástí byla také squashová hala a vinný sklípek. Krejčíř koupil nemovitost v roce 1998, v dalších dvou letech si dům zrekonstruoval. V objektu měl Krejčíř též akvárium se žralokem.

Radovan Krejčíř si odpykává trest 35 let vězení v Jihoafrické republice za pokus o vraždu, obchod s drogami a únos. Čelí i obvinění v několika dalších závažných kauzách.

V České republice byl pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Teplárny Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5 k souhrnnému trestu 10,5 roku vězení. V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal za mříže na 15 let, mimo jiné za přípravu vraždy celníka.

Krejčíř by se rád přesunul do českého vězení, loni mu bylo na jeho žádost vráceno české občanství. Podle tuzemského ministerstva spravedlnosti však stále záleží na rozhodnutí úřadů v Jihoafrické republice, kde si Krejčíř odpykává trest.

Reklama

Doporučované