Hlavní obsah

Kryptoměna ethereum šlape na paty bitcoinu. Do konce roku by ho mohla i překonat

Kryptoměna ethereum šlape na paty známějšímu bitcoinu.

 

Reklama

„Cenový růst etherea je v současnosti mnohem výraznější než u bitcoinu," říká ředitel fondu Polychain Capital Olaf Carlson-Wee.

Článek

Digitální měna ethereum by do roku 2018 mohla překonat hodnotu známějšího bitcoinu, tvrdí odborníci. Měna vešla v širší povědomí v loňském roce, kdy hackeři ukradli ethery v hodnotě milionů dolarů.

„U etherea jsme zaznamenali bohatší, organický vývojářský ekosystém, který se vyvíjí opravdu rychle, což je důvodem cenového růstu etherea. Ten je v současnosti mnohem výraznější než u bitcoinu," řekl agentuře Bloomberg Olaf Carlson-Wee, ředitel fondu Polychain Capital, jenž se zaměřuje na kryptoměny.

Video: Hodnota bitcoinu raketově roste. Kdo nakoupil před rokem za 10 tisíc korun, má dnes pětkrát tolik.

Video: Pavel Cyprich

Zastánci etherea soudí, že by se mohl stát dostupným prostředkem pro provoz firem. Technologie decentralizované databáze blockchain, jež funguje jako účetní kniha, totiž umožňuje dělat komplexnější kroky sdílneným způsobem bez nutnosti centralizace. U bitcoinů může odeslat částku pouze jedna osoba druhé.

Bitcoin má v současnosti na trhu s digitálními měnami téměř 50% podíl, před čtvrtrokem měl podle údajů Coinmarketcap.com téměř 90% podíl. Podíl etherea stoupl čtyřnásobně a nyní má téměř 25% podíl.

Video: Jak se s bitcoinem zachází a kde ho získat.

Reklama

Související témata:

Doporučované