Hlavní obsah

Kultovní režisér Lynch, který stojí za seriálem Městečko Twin Peaks, zakládá v Gruzii vlastní filmový institut

Režisér Lynch bude mít v Gruzii vlastní filmový institutVideo: Reuters

 

Reklama

Gruzie má podle Lynche fantastickou atmosféru. Tamní expert na umění zase zdůraznil, že Gruzii už dlouho nenavštívil umělec takového měřítka.

Článek

Kultovní americký režisér David Lynch bude mít v Gruzii filmový institut, který ponese jeho jméno. Oznámil to v pondělí při návštěvě hlavního města Tbilisi.

„Jsme rádi, že v Gruzii můžeme být a že vám můžeme oznámit, že tady Giga je šéf nadace Davida Lynche na Kavkaze. Společně s týmem řeší založení filmové školy, potažmo filmového festivalu,” uvedl na tiskové konferenci 71letý režisér.

Lynch se v Gruzii nechal slyšet, že země má fantastickou atmosféru. Tamní expert na umění Georgi Maisuradze k tomu řekl: „Nevzpomínám si, kdy Gruzii navštívil umělec takového měřítka. Možná, že Gruzie Lynche inspiruje. Lidé, kteří viděli poslední sérii Městečka Twin Peaks, si to mohou spojovat s Gruzií. Naše realita je podobně absurdní jako ta Lynchova.“

Mezi nejznámější režisérova díla patří seriál Městečko Twin Peaks. Ten se letos po téměř 30 letech letech dočkal třetí série. Za nejlepší režii byl Lynch třikrát nominován na Oscara.

Reklama

Související témata:

Doporučované