Hlavní obsah

Další koncert Rogera Waterse byl zrušen. Je antisemita, tvrdí Frankfurt

Foto: Profimedia.cz

Pražské vystoupení zůstává. Roger Waters zahraje v O2 areně hned dvakrát.

Reklama

Květnový koncert frontmana Pink Floyd Rogera Waterse v německém Frankfurtu byl zrušen. Město to odůvodnilo zpěvákovými antisemitskými postoji. Je to další kontroverze, která provází Watersovu nadcházející tour.

Článek

„Pozadím zrušení je přetrvávající antiizraelské chování bývalého frontmana Pink Floyd, který je považován za jednoho z předních antisemitů,“ vyjádřila se městská rada, kterou tlumočí web Jewish Telegraphic Agency. „Opakovaně volal po bojkotování Izraele, přirovnával ho k apartheidu v Jihoafrické republice a tlačil na umělce, aby v Izraeli rušili svá vystoupení.“

Za koncertování v Izraeli Waters veřejně kritizoval například Madonnu, Radiohead, Nicka Cavea nebo The Chemical Brothers.

Není to první kontroverze, která nadcházející tour frontmana Pink Floyd provází. V září loňského roku byla zrušena Watersova vystoupení v polském Krakově, kde se zastupitelstvu nelíbily jeho válečné postoje. Waters tvrdí, že invaze Ruska na Ukrajinu je ilegální, ale zároveň vyprovokovaná.

Sám se k válce na začátku února vyjádřil na setkání Rady bezpečnosti OSN. „Invaze na Ukrajinu provedená Ruskou federací byla ilegální. Tím nejdůraznějším způsobem ji odsuzuji. Ale ruská invaze na Ukrajinu byla vyprovokovaná a stejně tak nejdůraznějším způsobem odsuzuji provokatéry,“ pronesl Waters.

Watersova tour s názvem This is Not A Drill má v Německu dalších několik zastávek: zpěvák by měl zahrát v Hamburku, Kolíně nad Rýnem a Mnichově. Dva koncerty chystá také v pražské 02 areně, 24. a 25. května.

Reklama

Doporučované